spot_img
25.2 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiRobna tržnica u Orašju započela s radom na novoj lokaciji

Robna tržnica u Orašju započela s radom na novoj lokaciji

Robna tržnica u Orašju, sukladno odluci Gradskog vijeća, danas je započela s radom na novouređenoj lokaciji u Trećoj ulici kod Omladinskog doma, a kako su potvrdili iz  Javnog poduzeća Komunalac Orašje, koji upravlja tržnicom, i dalje će se održavati samo četvrtkom. Tržnica je smještena na površini od 13 tisuća četvornih metara s mogućnosti za postavljanje oko 200 štandova.

U odnosu na prostor stare tržnice, nova raspolaže s više prostora, tako da je prodavačima omogućeno da uz štand imaju i parking za auto, kako bi u slučaju nevremena mogli vrlo brzo skloniti svoju robu, u prvom redu tekstilnu, koja je najviše zastupljena u ponudi. Putne komunikacije su dobro uređene čime se smanjuju jutarnje gužve kada trgovci dolaze s robom, a sredinom tržnice je cesta širine oko 15 metara za prolazak i većih vozila s namještajem i drugom robom.

Za razliku od stare tržnice, kupci su izrazili zadovoljstvo da na novoj imaju više pogodnosti i bolji komoditet za posjet štandovima. Od Jose Pejića, jednog od rukovoditelja u JP Komunalac, doznali smo kako je prvog dana tržnice na novoj lokaciji postavljeno oko 150 štandova. Naglasio je kako se Uprava Komunalca potrudila da za sve posjetitelje i vlasnike štandova, isključivo četvrtkom osigura toalet u Omladinskom domu, kao i javnu česmu na ulazu u tržnicu.

Za sada na prostoru tržnice nema ugostiteljskog štanda s pićem i toplim napitcima, ali Pejić navodi kako imaju poziva zainteresiranih osoba koje bi u narednom periodu postavile štand za osvježenje. Na koncu, Pejić je izrazio zadovoljstvo početkom rada Tržnice na novoj lokaciji, te istaknuo kako je dolazak prodavača i postavljanje štandova proteklo bez problema.

spot_img

najnoviji članci

istražiti više