spot_img
22 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiPrijavite svoje pravo na nekretninama

Prijavite svoje pravo na nekretninama

Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove, uputila je poziv osobama koje imaju nekretnine u katastarskim općinama Tolisa i Matići sa područja Grada Orašje, kao i u katastarskim općinama Gornja Dubica, Novi Grad i Vrbovac sa područja Općine Odžak, da prijave svoje pravo na nekretninama.

Pozivamo sve osobe koje imaju nekretnine u katastarskim općinama Tolisa i Matići sa područja Grada Orašje da prijave svoja prava na nekretninama u Zemljišnoknjižnom uredu Općinskog suda u Orašju, te u katastarskim općinama Gornja Dubica, Novi Grad i Vrbovac sa područja Općine Odžak u Izdvojenoj organizacijskoj jedinici u Odžaku. Javnom objavom Općinskog suda u Orašju, dana 03.02.2023. godine pokrenuta je procedura uspostave i zamjene zemljišne knjige. Ovom prilikom pozivamo sve osobe da prijave svoje nekretnine i to najdalje do 04.04.2023. godine. Prijave se mogu izvršiti u Zemljišnoknjižnom uredu Općinskog suda u Orašju na adresi, Jug I, Zaobilaznica b.b. Orašje i u Izdvojenoj organizacijskoj jedinici u Odžaku, na adresi Glavni trg bb Odžak, svakim radnim danom od 09:00-15:00 sati.

Sud oglasom poziva građane da u roku od 60 dana od dana objave oglasa prijave svoja prava na nekretninama zemljišnoknjižnom uredu i tu svoju prijavu dokažu podneskom u dva primjerka. Podnesak koji se dostavlja uz prijavu je najčešće ugovor o kupoprodaji, rješenje o nasljeđivanju (original ili ovjerena kopija), odnosno isprava na osnovi koje je građanin stekao pravo vlasništva na svojoj nekretnini.

Također, pozivaju se svi vlasnici stanova i poslovnih prostora u gore navedenim katastarskim općinama, čije je vlasništvo bilo upisano u Knjigu položenih ugovora, da provjere prijenos svog prava vlasništva iz Knjige položenih ugovora u zemljišnu knjigu, po podacima novog premjera uvidom u istu, u gore navedenim zakonskim rokovima, kako biste osigurali apsolutnu zaštitu svojih prava. Svi upisi u zemljišnu knjigu za katastarske općine, koje su predmet uspostave ili zamjene zemljišne knjige, a u okviru “Projekta Dodatno financiranje za Projekt registracije nekretnina”, provoditi će se bez naplate sudske takse.

Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove je pokrenula Projekt „Dodatno financiranje za Projekt registracije nekretnina“, u okviru kojeg se provodi usklađivanje podataka iz katastra i zemljišne knjige. Dodatne informacije o Projektu možete zatražiti putem maila: info@fgu.com.ba , navodi se u Obavijesti za javnost.

spot_img

najnoviji članci

istražiti više