spot_img
22 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiOdržano 26. natjecanje učenika osnovnih škola ŽP „Sigurno u prometu“

Održano 26. natjecanje učenika osnovnih škola ŽP „Sigurno u prometu“

U organizaciji AMS BiH, AMK „Posavac Orašje, MUP-a ŽP i suorganizaciji Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta ŽP, danas je u OŠ Ruđera Boškovića u D. Mahali održano 26. županijsko natjecanje učenika osnovnih škola „Sigurno u prometu“. Sudjelovali su učenici iz šest osnovnih škola s područja ŽP i natjecali se u dvije discipline: provjera znanja iz prometnih i sigurnosnih pravila i vještina upravljanja biciklom. Učenici su se natjecali u spretnosti vožnje biciklom i poznavanja prometnih pravila, nakon čega je uslijedilo proglašenje  najboljih i dodjela nagrada za pojedince i škole.

Prvo mjesto u ukupnom poretku osvojili su učenici OŠ Vladimira Nazora Odžak, drugo OŠ Stjepana Radića Bok, a treće domaćin, OŠ Ruđera Boškovića D. Mahala. Slijede OŠ „Braće Radića Domaljevac, OŠ Orašje i OŠ A.G.Matoša Vidovice. Kod djevojčica je pobijedila Tea Tomašević, druga je bila Elna Džananović (obje iz OŠ u Odžaku), a treća Daria Vuković, (OŠ u Donjoj Mahali). Pobjednik kod dječaka je Benjamin Hadžiomerović, drugo mjesto je pripalo Farisu Salkanoviću (oba iz OŠ u Odžaku), a treće Andreas Mišković (OŠ u Boku).

Nagrade najuspješnijima u pojedinačnoj konkurenciji uručili su predstavnici Konzulata RH Orašju, Jadranka Modrić i Dragan Beljo. Dvije prvoplasirane ekipe predstavljat će Županiju Posavsku na Međužupanijskom natjecanju, 25. svibnja  u Čapljini.

spot_img

najnoviji članci

istražiti više