spot_img
27.9 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiOdržano 20. jubilarno druženje dragovoljnih davatelja krvi iz ŽP

Održano 20. jubilarno druženje dragovoljnih davatelja krvi iz ŽP

U znak zahvale svim dragovoljnim davateljima krvi iz ŽP, koji su u skupini jubilarnih s 5 i više darivanja, Crveni križ Županije Posavske organizirao je tradicionalno 20. jubilarno druženje dragovoljnih davatelja krvi iz ŽP. Zahvaljujući ovim velikim humanitarcima, ali i ostalima koji ne spadaju u jubilarne davatelje, naša je županija prva u F BIH kada je u pitanju dragovoljno darivanje krvi i za potrebe pacijenata na liječenju u Županijskoj bolnici u Orašju zalihe ove najdragocjenije tekućine nikada nisu bile dovedene u pitanje. Krv je, upravo zahvaljujući našim humanitarcima, uvijek čekala pacijenta.  Poziv za sudjelovanje na jubilarno druženje, tajnik CK ŽP Marijan Filipović uputio je na adrese 119 jubilaraca, od kojih se većina i odazvala ovome susretu.

Statistički gledano, najviše jubilarnih davatelja je s 10 darivanja, njih 35, slijede 23 osobe s 5 darivanja krvi, dok je 19 osoba iz naše županije krv dalo 20 puta. S 15 darivanja je 15 osoba, 11 je krv dalo 30 puta, šest je jubilaraca s 40 darivanja, čak 50 puta krv je dalo 7 osoba, a tri su osobe u  ovoj plemenitoj akciji sudjelovale 75 puta. Primjer jubilarnih davatelja krvi oca i sina,  Gorana i Filipa Živkovića iz Kostrča, dokaz je da ova humanitarna aktivnost ima svijetlu budućnost.

Želeći odati priznanje jubilarnim davateljima krvi, Crveni križ Županije Posavske uručio je Zahvalnice svima koji su krv dali do 40 puta, dok su Plakete dobili oni iznad 50 darivanja. Pored toga, za sve njih, kao i goste na ovome druženju, Crveni križ ŽP uručio je i majice s logom DDK 2022, Crvenog križa Županije Posavske. Tajnik Marijan Filipović zahvalio je Ministarstvu zdravstva i socijalne politike ŽP i Zavodu zdravstvenog osiguranja ŽP te lokalnim donatorima, koji su pomogli organizaciju ovoga događaja, koji je okončao svečanim ručkom i druženjem. Zadovoljstvo ovim susretom izrazili su i sami davatelji krvi, među kojima je najviše jubilarnih s područja Grada Orašja.  

     

spot_img

najnoviji članci

istražiti više