spot_img
14.1 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiOdržana 29. sjednica Gradskog vijeća Orašje. Robna tržnica seli na novu lokaciju...

Održana 29. sjednica Gradskog vijeća Orašje. Robna tržnica seli na novu lokaciju u Orašju

Od narednog četvrtka 1. lipnja, robna tržnica u Orašju, takozvana Velika pijaca, započinje s radom na novoj lokaciji kod Omladinskog doma, najvažnija je Odluka sa današnje 29. sjednice Gradskog vijeća Orašje. Tržnica će se prostirati na 13.000 četvornih metara, a odlukom je određeno da će se i dalje održavati četvrtkom. Ukoliko četvrtkom padaju dani blagdana, robna tržnica će biti organizirana dan prije. Javno poduzeće Komunalac Orašje ostaje upravitelj nove tržnice  i sav prihod od korištenja tržnice ide upravitelju. Prostor na sadašnjoj lokaciji stare tržnice, predviđen je za stambeno naselje, te za izgradnju Gradskog Trga.

Vijećnici su nakon usvajanja Zapisnika s prošle sjednice, te vijećničkih pitanja i inicijativa, usvojili Izvješće o izvršenju Proračuna Grada Orašja za prva tri mjeseca ove godine. Prvi kvartal u godini je gotovo redovito sa slabijim izvršenjem Proračuna, kazala je tajnik Gradske uprave Ruža Nedić. U prva tri mjeseca ostvaren je višak prihoda nad rashodima u nešto većem iznosu od pola milijuna KM. Vijećnici su također jednoglasno podržali Prijedlog Odluke o osnivanju Turističkog ureda Grada Orašja i ovlastili Gradonačelnika da s Turističkom zajednicom ŽP, koja će snositi financiranje ovoga Ureda, zaključi Sporazum o osnivanju turističkog ureda. Njime će se regulirati međusobna prava i obveze, način financiranja i druga pitanja koja se odnose na organizaciju i funkcioniranje Turističkog ureda.

Nakon usvajanja Odluke o planu parcelacije, kojom se cijepaju neke parcele, vijećnici su usvojili Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača za kupovinu poslovnog prostora. U provedenom postupku Javnog poziva za pribavljanje poslovnog prostora za potrebe Grada Orašja, izabrana je ponuda društva „ZIN-INVEST“ d.o.o. Srebrenik, kao jedina pristigla. Usvojene su i dvije odluke o prodaji gradskog građevinskog zemljišta u katastarskoj općini Orašje putem licitacije, za koje će Gradonačelnik raspisati javne pozive. Do kraja sjednice usvojena su tri izvješća o radu u prošloj godini: Centra za socijalni rad, Dječjeg vrtića Pčelica i Centra za kulturu Orašje. Tijek današnje sjednice Gradskog vijeća Orašje, reemitirat ćemo sutra u programu RPO od 10 sati.  

spot_img

najnoviji članci

istražiti više