spot_img
19 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiGospodarstvenici iz ŽP na Sajmu gospodarstva u Mostaru

Gospodarstvenici iz ŽP na Sajmu gospodarstva u Mostaru

Jedanaest gospodarstvenika iz ŽP, skupa s Vladom ŽP; sudjelujena 23. Sajmu gospodarstva u Mostaru, koji je svečano otvoren danas i traje do subote 9. travnja. Vlada ŽP za je za naše gospodarstvenike osigurala izložbeni prostor kao i njegovo uređenje, a posredstvom Ureda za razvoj i europske integracije ŽP, svoje proizvode na sajmu predstavljaju: Kotrurić-Toni Domaljevac, Duo Domaljevac, Pak centar Bok, JD Saddlery Orašje, Sontofarm Adriatica Orašje, Temax BH Orašje, Maxhof Orašje i King Abonos Orašje te iz Odžaka Techno Win OPG Eko-Posavina i PePLast. Sajam će biti obogaćen  s regionalno i međunarodno vrlo značajnim konferencijama, te se tako našim izlagačima  na jednom mjestu  nudi jedinstvena ponuda i spoj sajamskih i konferencijskih događanja, izvijestili su iz Ureda za razvoj i europske integracije ŽP. Partner ovogodišnje gospodarske manifestacije je Mađarska,.

„Raduje nas da se sajam vratio u boljem sjaju i da se nakon pandemije stvari normaliziraju i da su gospodarstvenici opstali. Zajedničkim mjerama u zadnje dvije godine uspjeli smo održati te firme i radna mjesta i evo neki od njih  se danas prezentiraju. Nadam se da će kroz pet dana iskoristiti nastup u pozitivnom smislu i pronaći poslovne partnere za suradnju, na dobrobit gospodarstva ŽP“, ustvrdio je predsjednik Topić te obećao potporu i na drugim sajamskim manifestacijama.

„Na našu radost nakon 3 g. ponovno smo u Mostaru, posebno na radost gospodarstvenika, koji su se organizirali uz pomoć Vlade ŽP da prezentiraju svoje proizvode i u simboličnoj mjeri potencijale ŽP, odn. jedan dio tih potencijala. Vlada ŽP je ovdje prisutna, Ured za razvoj i europske integracije ŽP i  Ministarstvo gospodarstva ŽP, pripremili smo materijale kojim ćemo  prezentirati gospodarski potencijal ŽP. Prošla godina u značajnoj mjeri je utjecala na oporavak gospodarstva u ŽP, održala se uposlenost, neznatno i porasla,  povećan je i prihod naših poduzeća, imamo potencijala i to će se odraziti na nove projekte i značajno povećanje zapošljavanja u ŽP. Gospodarstvenici iz ŽP na ovoj sajamskoj manifestaciji trebaju uložiti napore za uspostavljanjem poslovne suradnje i realizacije poslovnih ideja te sklapanja ugovora u pogledu prodaje svojih proizvoda na regionalnom području, prije svega  Republike Hrvatske i Srbije, ali i šire“, kazao je Dragutin Živković, ministar gospodarstva, rada i prostornoga uređenja ŽP.

spot_img

najnoviji članci

istražiti više