spot_img
14.6 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiBožićna izložba oraške umjetnice Dubravke Stojanović

Božićna izložba oraške umjetnice Dubravke Stojanović

Za najradosniji katolički blagdan Božić već više od dva mjeseca priprema se naša poznata umjetnica Dubravka Stojanović iz Orašja. Nakon što je, ispred obiteljske kuće na ulazu u Orašje, postavila veliki Adventski vijenac i svake nedjelje pali po jednu svijeću, Dubravka je marljivo  nastavila s pripremom Božićne izložbe koja je instalirana ovih dana. Svakoj novoj postavci autorica nastoji dati novi pečat, pa uz standardne eksponate, uvijek pripremi i nove.

Tako je za ovogodišnju izložbu napravila Betlehemsku kućicu odnosno jaslice koje je pripremala s posebnom ljubavlju i pažnjom, vodeći računa o najsitnijim detaljima, koje je najvećim dijelom izrađivala sama. Živo božićno drvce također je našlo svoje mjesto u ovoj postavci, koje će najljepše krasiti predmeti koji su plod Dubravkine neiscrpne mašte i kreativnog duha. „Ove godine odlučila sam Adventski vijenac inkorporirati u ovu izložbu, tako da će biti izložen cijelo vrijeme u sklopu Božićne izložbe. Najveći dio je na poznatoj lokaciji ispred obiteljske kuće, a drugi preko puta i obje postavke su zanimljive na svoj način i bit će dostupne građanima do blagdana sv. Tri kralja“, kazala je autorica.

Naglasila je kako su joj i ovoga puta velika pomoć i potpora suprug Ilija i susjeda Manda, te velika moralna potpora brojni građani, koji joj daju nesebične komplimente za njen umjetnički doživljaj blagdana, ali i svaku Dubravkinu izložbu kojom obraduje svoje sugrađane. Božićna izložba je posebno kreirana i najzanimljivija najmlađim sugrađanima, a putem društvenim mreža dostupna je i širem auditoriju koji daje pohvale za Dubravkin neiscrpni izvor ideja, mašte i kreativnosti.

spot_img

najnoviji članci

istražiti više