spot_img
35.7 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiZa odbojkašice Orašja upriličen prijem u Vladi Županije Posavske

Za odbojkašice Orašja upriličen prijem u Vladi Županije Posavske

Odbojkaška sezona u Posavini miruje, ali još uvijek možemo zapaziti odbojkašice Orašja koje dolaze u sportsku dvoranu i obavljaju treninge. Nakon što su po drugi put izborile plasman u Premijer ligu BiH, Žokicama sa svih strana još uvijek  pristižu čestitke za osvajanje titule prvaka FBiH i povratak u Premijer ligu. Veliki uspjeh oraških žokica prepoznala je i Vlada ŽP, pa je tim povodom ministrica prosvjete, znanosti, kulture i sporta Ana Andrić upriličila prijem za odbojkašice ŽOK Orašje i njihovog trenera Mehmeda Memiševića, te im uputila srdačne čestitke na postignutom uspjehu i plasmanu u Premijer ligu BiH. Čestitke i pozdravne riječi uputio je i predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić, koji dosta često  svrati u orašku sportsku dvorani i prati utakmice Žokica. Na prijemu Vladi ŽP uz ostalo je istaknuto kako Ministarstvo i Vlada, uz obrazovanje potiču i razvoj sporta kod mladih, te nastoje pratiti i prepoznati sportske uspjehe, a ŽOK Orašje će i dalje imati potporu za svoj rad i postignute rezultate. Ministrica Andrić se zahvalila odbojkašicama, treneru, te roditeljima odbojkašica koji su ih cijelo vrijeme pratili na njihovom putu do uspjeha.

Grad Orašje dobio je po drugi put svojeg predstavnika u najvišem državnom odbojkaškom natjecanju. U javnosti je stvoren prepoznatljiv brand „Oraške žokice“, ne samo po imenu, nego sada i po rezultatima, kako u BiH, tako i van države i u klubu ističu da u svakoj situaciji žele predstavljati ovu sredinu na najbolji mogući način. –„Ovim putem zahvaljujemo Vladi ŽP, Gradu Orašju, svim našim sponzorima i dobrim ljudima koji su na bilo kakav način pomogli i pružili podršku djevojkama koje su istinski sportski entuzijasti, koje ovaj sport žive i vole i sve što rade je iz ljubavi prema odbojci. Trudimo se stvoriti donekle normalne uvjete, ali naravno da je to nedovoljno, da može puno bolje i da one puno više zaslužuju. Vjerujemo kako će ovaj rezultat potaknuti lokalne vlasti, pa i druge sponzore, da stanu iza ovog projekta, da se dobro razvijaju i postanu stabilan Premijer ligaš kakvog Grad Orašje i Županija Posavska zaslužuju“,  poručio je trener Mehmed Memišević i poručio kako je pomladak u ŽOK Orašje iz dana u dan sve veći stoga je kaže, jako bitno da djevojčice imaju svoje uzore u seniorkama, da imaju motiv za još jači i uporniji rad, kako bi ostvarile ovakve, pa i još bolje rezultate po kojima je grad Orašje prepoznatljiv.

Na pitanje da se podsjeti na stanje u klubu nakon ispadanja iz Premijer lige BiH, trener Memišević je istaknuo kako je bilo puno turbulencija zato što je otišao veliki broj igračica i bilo je potrebno napraviti rekonstrukciju momčadi. –„Uvođenjem dosta mladih igračica trebala nam je godina dana prilagodbe, a sa dolaskom novih slijedilo je i uigravanja ekipe, tako da ovaj projekt intenzivno traje gotovo dvije godine. Tako smo u prošloj sezoni slagali kockice, širili zdravu konkurenciju i davali priliku mlađim igračicama, a kruna planiranog projekta je povratak u Premijer ligu“, naglasio je Memišević. Naglasio je kako djevojke zaslužuju sve čestitke i javno priznanje, jer doista rade mukotrpno i njihovi rezultati mogu biti poruka svim mlađim generacijama da se uz iskren i pošten rad i uz veliko odricanje i zalaganje, u sportu, pa i u životu, mogu ostvariti visoki ciljevi.

Na prijemu kod ministrice Andrić, uz trenera Memiševića bile su Karla Brašnić, Asja Hamamdžić, Stela Orkić, Valentina Vincetić, Elma Karabegović i Sabina Gibić. Od velike pobjede u Ilijašu i slavlja uz pobjednički pokal, proteklo je gotovo mjesec dana, ali odbojkašice Orašja ističu kako su još uvijek pod dojmovima fantastične sezone koja će zlatnim slovima biti upisana u povijest sporta u Posavini. Elma, najiskusnija među njima, ističe kako su sretne što su došle do finala, što su obje utakmice završnice odigrale na vrhunskoj razini i što na kraju ponosno slave kao pobjednici i novi Premijer ligaši. –„Ponosna sam također na ovu mladu ekipu u kojoj imamo djevojke i po 10 godina mlađe od mene. Među Žokice sam došla u prosincu iako sam i prije imala pozive trenera Memiševića da dođem u Orašje i pomognem mladoj ekipi. Iako sam imala ponuda iz klubova Premijer lige, pa i inozemstva, ipak sam izabrala Orašje. Već na prvim treninzima sam prepoznala kvalitetu kod ovih djevojaka i njihovu želju za napredovanjem i to je presudilo da ostanem u gradu na Savi. Vjerujte, oduševila me atmosfera u klubu, energija i toplina koja zrači iz tih djevojaka i vidim da nisam pogriješila“, iskreno je priznala Elma  i prisjetila se prvih utakmica u kojima je ekipa zbog neiskustva i neuigranosti znala izgubiti i po dva seta.

–„Sa svakom narednom smo bile sve bolje i uigranije, a vrhunac naše igre i kvalitete bila je završnica play offa u kojoj smo od ekipe Ilijaša izgubili svega jedan set. Posebno me raduje da se u odličnu cjelinu uklopila mladost ovih djevojaka s mojim i Aleksandrinim iskustvom. Nebitno koliko imam godina, ali sam još uvijek energična djevojka i nas dvije smo se odlično uklopile s curama koje su bile pomalo uspavane, ali smo ih „probudile“ i slušajući naše savjete u njima se probudila snaga, talent i ogromno samopouzdanje koje je raslo sa svakom utakmicom“, naglasila je Elma Karabegović i dodala, -„Moji prijatelji su konstatirali po mojim objavama da sam se nekako pronašla u Orašju. Jako mi je lijepo, sretna sam i vjerujem da ćemo biti dobra premijer ligaška ekipa. Za razliku od njihove prve sezone u elitnom natjecanju, koju su započele upravo porazom od moje tadašnje ekipe Goražda, sada ću s njima da pobjeđujem druge ekipe i vidim nas negdje u sredini ljestvice Premijer lige BiH“, poručila je Elma.

Za kapetanicu ŽOK Orašja Karlu Brašnić, ovo je njezina najljepša i najuspješnija sezona, ali ujedno i završna godina što se tiče srednjoškolskog obrazovanja. –„Svoje daljnje školovanje namjeravam nastaviti na jednom od fakulteta u Hrvatskoj, gdje bih voljela nastaviti i sa odbojkom, naravno ukoliko se sve dobro posloži. Što se tiče Premijer lige, vjerujem da će trener Memišević pronaći istinska pojačanja za ovu sezonu, a ja ću biti svim srcem uz njih i svakako njihov vatreni navijač na tribinama“, naglasila je Karla.

Kada je riječ o navijačima koji su ustrajno bili uz klub, Karla, Elma i Sabina su jednoglasne u ocjeni da je njihov doprinos velikom uspjehu Žokica, uistinu ogroman. Ističu kako navijači prvi osjete krizne trenutke u njihovoj igri i uvijek se trude da ih „podignu“ i dovedu do pobjede. –„Kolika je naša sreća i radost nakon pobjeda u dramatičnim utakmicama, ja imam osjećaj da su oni duplo sretniji i zato se vrijedi žrtvovati“, poručila je Elma Karabegović. 

Standardno pouzdane igračice Valentina Vincetić, Asja Hamamdžić i Stela Orkić, u svaku utakmicu ulaze s maksimalnom motivom i ostvaruju odličan učinak, a svoj sjajan potencijal i kvalitetu, u svakoj utakmici podređuju uspjehu ekipe. Jedna od mlađih u ekipi, Sabina Gibić, do sada nije imala priliku igrati ovako velike i važne utakmice, stoga ističe kako je njezina radost još veća. –„Od početka smo govorili da nam je cilj Premijer liga i lijepo je kada pred sebe stavimo visoke ciljeve koji nas vode kroz cijelo prvenstvo i kada sanjamo taj trenutak. Samo mi znamo kakva je u nama radost i sreća kada taj cilj zajednički ostvarimo i kad se naši snovi ostvare. Naravno da mi je drago i sretna sam kada svoju radost mogu podijeliti i proslaviti s dragim ljudima, a to su moji roditelji, moje suigračice i naravno predivni navijači“, kazala je Sabina.

spot_img

najnoviji članci

istražiti više