spot_img
19.6 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiUspješne akcije MUP-a ŽP, spriječena provalna krađa, dvojica uhićenih

Uspješne akcije MUP-a ŽP, spriječena provalna krađa, dvojica uhićenih

U povodu nedavnog događaja u kojem je jedan policijski službenik MUP-a ŽP ozlijeđen prilikom uhićenja počinitelja Kaznenog djela, priopćenjem za javnost oglasili su se iz ovoga ministarstva.

U četvrtak 21. prosinca 2023. godine u večernjim satima, u mjestu Donja Mahala na području grada Orašja, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili KD „Teška krađa“, policijski službenici su uhitili A.M. rođen 1979. godine, državljanin Republike Srbije i S.D. rođen 1974. godine, državljanin BiH, nastanjen u Sarajevu. Naime, imenovani su zatečeni u vršenju provalne krađe u Donjoj Mahali te su brzom reakcijom policijskih službenika uhićeni i privedeni u PU Orašje. Prilikom privođenja, jedan od navedenih je fizički napao policijskog službenika te mu je nanio tjelesne ozljede čime je počinio KD „Napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti“. Nad uhićenicima se provodi kriminalističko istraživanje nakon kojeg će biti predani nadležnom tužiteljstvu na daljnje postupanje.


Prethodno opisano uhićenje je rezultat operativne policijske akcije pojačanog nadzora kretanja sigurnosno interesantnih osoba i prevencije kriminaliteta protiv imovine, koja se na području Županije Posavske provodi zadnjih nekoliko tjedana. Ovo, kao i uhićenje još jednog počinitelja prošlog tjedna, je dovelo do rasvjetljavanja i drugih nerazjašnjenih provalnih krađa na području grada Orašja, a čije počinjenje je izazvalo zabrinutost građana za sigurnost njihove imovine. Ovom prigodom se građanima zahvaljujemo na suradnji i potpori koju su pružili policijskim službenicima pri provođenju operativne akcije te im poručujemo da je njihova sigurnost glavni zadatak Uprave policije MUP-a Županije Posavske, izvijestio je glasnogovornik MUP-a ŽP Zdenko Ćubel.

spot_img

najnoviji članci

istražiti više