spot_img
16.3 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiOdržana registracija potpore ženama oboljelim od karcinoma dojke u ŽP

Održana registracija potpore ženama oboljelim od karcinoma dojke u ŽP

Udruženje žena oboljelih od raka dojke “Narcis-a” ŽP organiziralo je protekle subote u Orašju registraciju sudionika za podršku ženama oboljelim od raka dojke i doprinos u prevenciji i ranom otkrivanju bolesti. Ujedno je izvršena i registracija sudionika koji će ići u Sarajevo za  sudjelovanje u svjetskom projektu „Trka/Šetnja za ozdravljenje 25. o.mj. Registracija u Orašju je izvršena za Orašje i Domaljevac-Šamac, a dan ranije i u Odžaku. Lijepo vrijeme išlo je na ruku organizatoricama, ali i građankama koje su došle dati svoju potporu narcisama, u Orašju. Predsjednica Narcise Anica Kopić zadovoljna je odzivom u Orašju.

„S obzirom na ekonomsku krizu koja nas je zadesila, ipak smo zadovoljni odzivom, a neočekivano je i dobar odziv za Sarajevo, kako među našim članicama tako i građanima. Narcisa i nakon stanke uvjetovane koronavirusom, nastavlja s osnaživanjem žena, a sav prihod od registracije bit će usmjeren za besplatne mamografije  i paketiće prve pomoći za novooperirane žene i hvala svima koji pomažu. Građani koji žele ići u Sarajevo trebaju se do 14. o.mj. javiti i evidentirati se za putovanje, a oni koji žele dati podršku udruženju mogu uplatiti 10 KM kod bilo koje narcise“, istaknula je predsjednica Kopić.   

Najveću potporu, od svog osnutka, narcise imaju od Udruge „Žene Orašja“, što su potvrdile i u subotu na registraciji u Orašju, ali i najavom puta u Sarajevo.  

„Nikada ne propuštamo priliku biti uz narcise, jer svakome od nas se bolest može dogoditi. Dugo godina smo njihove vjerne pratilje i ove godine idemo s njima u Sarajevo, kao podrška u projektu Trka/šetnja za ozdravljenje“. Uz registraciju, naša će udruga donirati i određena financijska sredstva narcisama. Trebamo se družiti i biti potpora jedni drugima, jer bolest ne bira, a onima koji su se suočili s ovom bolešću ipak je lakše kad imaju pratnju i podršku. Moje članice nedvojbeno daju tu podršku, a u vrijeme korone kad nije bilo moguće ići u Sarajevo, organizirale smo šetnju u Orašju. Naša podrška je neupitna, jer u toj su udruzi naše rodice, naše susjede, naše prijateljice i želimo biti uz njih.  Naša će udruga organizirati prijevoz za Sarajevo, a mogu nam se pridružiti i oni koji nisu u udruzi. Za sada imamo 25 prijavljenih osoba, ostalo je još slobodnih mjesta i svi koji su zainteresirani prijavu i uplatu trebaju izvršiti kod predsjednice Tukulj ili kod Amile.  Od Vlade ŽP dobili smo financijska sredstva za put u Sarajevo, kao podrška narcisama, ali i neovisno o tome naše se članice uvijek odazivaju i idemo kad i gdje god treba“, naglasila je predsjednica Rizama Tukulj.

rbt
spot_img

najnoviji članci

istražiti više