spot_img
14.1 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiU Orašju održani 30. Internacionalni moto susreti

U Orašju održani 30. Internacionalni moto susreti

Internacionalni susreti motorista u Orašju najdugovječnija je i respektabilna regionalna manifestacija. Ove godine obilježili su dostojno tradicije, tri desetljeća susreta, koji su ove godine okupili oko tisuću i pol zaljubljenika u dvotočkaše i duplo veci broj motorist iz više od 140 klubova, tako da je oraška Posavina doslovce bila tri dana s mirisom oktana u zraku. Moto klub „Posavac“ Orašje glavni je „krivac“ svih dogadanja, klub koji organizira sada već ogroman projekt koji je odavno prešao lokalne i državne granice. Mjesto dogadaja bio je novosagradeni Moto kamp Dusine, nadomak Orašja, gdje su se motoristi tri dana odmarali i družili. To je bilo i polazište njihovih povremenih izlazaka u atraktivnom defileu ulicama Grada Orašja i okolice, na opće oduševljenje mještana. Vec odavno se znalo gdje će kolona motorista prolaziti pa se teško pronalazilo mjesto u lokalnim ugostiteljskim objektima.

U kalendarima svih moto klubova termin  od 29. travnja do 1. svibnja je zauzet dolaskom u Posavinu. Susrete  u Orašju jedino je mogla zaustaviti pandemija , što se i dogodilo, no ovoga puta nadoknadili su dvogodišnju stanku, i u svom  rokerskom điru nadomjestili su preskočene godine još boljim druženjem i sadržajima. Jubilarni susret bio je uz ostalo u znaku vožnji spretnosti i sporosti, raznih zabavnih moto igara u kampu, te proglašenja bikera u raznim kategorijama uz prigodne nagrade. –“S naše strane domaćina sve je bilo maksimalno pripremljeno na zavidnoj razini, pa sam siguran da su se gosti osjećali ugodno i dobro. Pratilo nas je odlično vrijeme, pa smo se mogli pokazati u najboljem svjetlu i kroz defile, jer to u Posavini, ali i na drugim područjima jako vole. Naravno, bili smo pripremljeni i za kišne uvjete i ništa nas nije moglo iznenaditi. Posebno mi je drago što naš poziv nitko ne odbja i došli su u Orašje iz brojnih klubova sa desetak i više motora i iz udaljenijih država”, navodi predsjednik MK Posavac Mladen Orkić i podsjeća na činjenicu da klub postoji 32. godine. Ove godine susreti su trebali doživjeti svoje 32.izdanje, no kako protekle dvije godine zbog koronavirusa nije bilo okupljanja, u klubu su odlučili da ove godine obilježe 30-te susrete, na primjeren i način koji priliči tako značajnom jubileju.

Internacionalni moto susretu u Orašju nije samo puko okupljanje motorista u moto kampu, jer tri dana grad je bio preplavljen gostima koji su stigli i prije susreta , tako da su svi hotelski i drugi kapaciteti grada bili popunjeni. Velike skupine bikera i ove godine stigle su iz iz Njemačke, Švicarske, Austrije i zemalja okruženja. Po tradiciji bila je impozantna brojnost bikera iz Hrvatske, a iz bh moto klubova stigli su svi od Hercegovine do bližih posavskih područja. Članovi domaćeg moto kluba ponosno su nosili svoje oznake, bili na pomoć gostima i usmjeravali u njihovom upoznavanju Posavine. –“Nije ovo samo naša moto fešta, nego i turistička, kažu u MK Posavac Orašje i  zahvaljuju pokroviteljima i sponzorima koji ih u tome prate i pomažu. –“Za sve sudionike i sve građane, klub je imao sadržajan program, od moto natjecanja i prigodnih nagrada,  do glazbenog programa, u kojem je sudjelovalo čak 6 bendova iz Hrvatske, Slovenije i BiH ( Opća opasnost, Small House, Brown, Generacija bez kompasa, Domino efekt, Killer Face i Fifty G.). –“Bikeri najviše vole slušati rock glazbu, pa smo se potrudili dovesti bendove koji su i ovoga puta napravili pravi štimung i odličan ambijent u Moto kampu. Nije nedostajalo vrhunskog rocka i bluesa. MK Posavac Orašje može ponuditi vrhunski dogadaj, koji je popularan i u zemljama Europske unije, što oraške moto susrete svrstava u jednu od najboljih i najposjecenijih manifestacija u okruženju”, tvrdi Orkić i poručuje, vidimo se bikeri i na 31. susretima u Orašju.

spot_img

najnoviji članci

istražiti više