spot_img
14.6 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiSekcija Crvenog križa OŠ Fra Ilije Starčevića Tolisa i omladinski tim Tutti...

Sekcija Crvenog križa OŠ Fra Ilije Starčevića Tolisa i omladinski tim Tutti Fratelli Orašje državni prvaci u natjecanju iz Prve pomoći

Sekcija Crvenog križa OŠ fra Ilije Starčevića iz Tolise i Omladinski tim Tutti Fratelli Orašje državni su prvaci u natjecanju iz Prve pomoći, koje je u subotu 9. rujna održano u Bijeljini i time potvrdili uspjeh s prethodnog 19. natjecanja, koje je u ožujku ove godine održano u Orašju.

Osim prvih mjesta, za najbolju šminkericu realističkog prikaza stanja i oboljenja ovog natjecanja, proglašena je Mirna Benković, a za najbolju markiranticu Ana Prgić. Ekipu pomlatka OŠ fra Ilije Starčevića Tolisa činili su Katarina Kobaš (kapetanica), Anđela Dominković, Dora Kobaš, Matija Mikić, Ilija Oršolić i Lorena Oršolić, dok su boje omladinskog tima Tutti Fratelli branili Lara Kobaš (kapetanica), Marko Oršolić, Matea Pejić, Marija Mišković, Ana Pejić i Vanja Lukačević.

Koordinatorica za mlade pri CK Orašju prof. Dina Pačuković naglašava kako je uspjeh plod kontinuiranog rada s mladima. -Velika je zainteresiranost mladih za sudjelovanje u radu Crvenoga križa a ovaj je uspjeh najviše rezultat pomoći naših ranijih članova koji su zapravo ostali vjerni Crvenome križu Orašja kroz volontiranje i pomaganje da postignemo ovakav sjajan uspjeh. Treba istaknuti da smo u Crvenom križu Grada Orašja kao i Gradskoj vijećnici imali najviše priprema. Ovo je spoj iskustva, znanja i velike energije mladih, poručuje prof. Pačuković. Prof. Ivana Oršolić bila je voditeljica sekcije mladih u Orašju, a  Damir Ivanović u Tolisi.

Jubilarno 20. Državno natjecanje organizirano je na temu „Zbrinjavanje uslijed razornog potresa“, a na 11 poligona natjecalo se 11 ekipa i to šest u kategoriji omladine i pet ekipa u kategoriji pomlatka. U natjecanju je sudjelovalo više od 200 volontera i profesionalaca iz strukture Društva Crvenog križa BiH.

“Pomladak i omladina Crvenog križa u BiH su stup naše organizacije, koji šire humane vrijednosti i sudjeluju u realizaciji brojnih humanitarnih, zdravstvenih edukativnih i socijalnih aktivnosti“, kazao je generalni tajnik Društva Crvenog križa BiH Namik Hodžić. Podsjetimo, Crveni križ Grada Orašja u ožujku ove godine bio je domaćin 19. Državnog natjecanja iz pružanja prve pomoći, što je veliko priznanje za ovu organizaciju, koja svojim primjerom pokazuje kako se uz puno zalaganja i truda obavlja humanitarni rad i postižu vrhunski rezultati. Naše čestitke zlatnim humanitarcima!

spot_img

najnoviji članci

istražiti više