spot_img
14.1 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiŠtand ŽP na Sajmu u Mostaru, obišli predsjednik Vlade RH Plenković, visoki...

Štand ŽP na Sajmu u Mostaru, obišli predsjednik Vlade RH Plenković, visoki predstavnik u BiH Schmidt i drugi dužnosnici

Međunarodni sajam gospodarstva „Mostar 2023“, danas je otvorio svoja vrata za posjetitelje, gdje će se od 2. do 6. svibnja predstaviti 800 izlagača iz 30 zemalja svijeta. Na 24. sajmu gospodarstva, sudjeluje i 11 gospodarskih subjekata s prostora ŽP. Organizator za izlagače iz Posavine je Ministarstvo gospodarstva, rada i prostornog uređenja ŽP, uz sudjelovanje Ureda za razvoj, europske integracije i borbu protiv korupcije ŽP.

Nakon svečanog otvorenja 24. Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar 2023., prostor na kojem su predstavljeni gospodarski potencijali Županije Posavske, obišli su visoki gosti u pratnji predsjednika Vlade ŽP Đure Topića i ministra gospodarstva, rada i prostornog uređenja Dragutina Živkovića. Među visokim gostima bili su, uz ostale: Christian Schmidt, visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH, Andrej Plenković, predsjednik Vlade RH sa ministrima u Vladi RH, Borjana Krišto, predsjedateljica Vijeća ministara BiH, dr. Dragan Čović, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara, te predstavnici mostarskog sajma.

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, uz ostalo je naglasio kako je potpora Hrvatske iskrena, prijateljska i dobronamjerna, a RH će biti najangažiraniji odvjetnik BiH na putu ka EU. Zemlja partner Sajma je Izrael, a tijekom petodnevne manifestacije, održat će se niz bilateralnih susreta, konferencija i edukativnih radionica, kao i bogat program u kojem će biti sadržaja za sve generacije u industrijskoj zoni Hercegovine. 

spot_img

najnoviji članci

istražiti više