spot_img
16.3 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiŠaranski kup "Otvaranje sezone" u Orašju, završio pobjedama CT "Simply" i CT...

Šaranski kup “Otvaranje sezone” u Orašju, završio pobjedama CT “Simply” i CT “Omega”

Prvo ovogodišnje natjecanje ribolovaca u organizaciji UR Šaran proteklo je u odličnom ozračju, a jezero „Ulovi i pusti“ na Ciglani u Orašju bilo je popunjeno sa 14 ekipa. Interes ekipa sa strane je oduvijek velik, pa je bilo ribolovaca iz Vinkovaca, Tuzle, Gračanice, Živinica, zatim kombinirana ekipa iz Gradačca i Beograda i naravno ekipe iz Udruge Šaran, koje su na koncu imale i najbolji ulov. Natjecanje je trajalo 50 sati i to je prvi ovogodišnji ribolov za većinu ekipa koje su došle. Ribolovce je poslužilo lijepo vrijeme, sve do zadnje noći sa subote na nedjelju, kada su se takoreći promijenila tri godišnja doba. Smjenjivali su se vjetar i kiša i donijeli velike probleme ribolovcima.

–„Na žalost, vjetar je na otvorenom jezeru bio toliko jak da je porušio štapove i slomio šator ekipe CT „Vahid“, koja je bila prisiljena napustiti pecanje kako ne bi pretrpjeli veću štetu. Sve u svemu, dojmovi su pozitivni, ulovljeno je 218 komada ribe ukupne težine 1.547 kg. Za otvorenje sezone ulov je solidan, iako smo očekivali više ribe, obzirom na vremenske prilike zadnjih 10-15 dana. One ekipe koje su imale sreću da izvuku pozicije uz rubne dijelove jezera, bolje su lovile, za razliku od onih u sredini jezera“, kazao je predsjednik Udruge Mario Živković, uz Damira Porobića Spartaka, ujedno i član pobjedničke ekipe u sektoru A.   

U sektoru „A“ je ulovljeno 1.040 kg ribe, a prvo mjesto je osvojio CT „Simply“ Ugljara s ulovljenih 342,7 kg,  drugo mjesto CT „Telići“ sa 301,7 kg, a treće CT „Dea“ sa 119,2 kg ribe. U sektoru „B“ ulovljeno je 507 kg ribe, a pobjednik je CT „Omega“ Orašje s ukupno 229,2 kg ribe ili 45% ulova. Drugi je CT „Spirit“ sa 88 kg, a treće mjesto je osvojio CT „Rođaci“ sa 85,5 kg ribe. Najveću ribu, šarana težine 15,90 kg, izvukao je CT „Omega“ i zaradio pristojnu novčanu nagradu, dok su po tri prvoplasirane ekipe u oba sektora nagrađene pokalima.

Naredno natjecanje je „Kup udruge“, krajem travnja, na kojem će nastupiti isključivo članovi udruge i važi za jedno od najprestižnijih natjecanja i upravo se na njemu lome najveća koplja. –„Nakon toga slijedi Euro kup, zatim memorijalni turnir koji se održava u spomen na Marijana Oršolića Milu, pokojnog člana Udruge Šaran, koji nam je bio redoviti gost i sudac, ali i sudionik na natjecanjima. Potom uz Dane filma na red dolazi Kup Ivo Gregurević, a sezonu zatvaramo u listopadu sa Cobra kupom“, rekao je Živković i dodao kako su zimsku  pauzu iskoristili  za  radove na reviru, sve u cilju osiguranja boljih uvjeta za ribolov.

–„Za vrijeme poplava 2014. godine, sve pozicije su bile u vodi i morali smo nasipat i podizat taj teren kako bi mogli pristupiti vodi. Ove godine smo skidali višak zemlje i šljunkom nasipali mjesta za pozicije, kako bi zadovoljili uvjete za natjecanja u Premijer ligi BiH.  Ove godine očekujemo jedno ili dva kola i uglavnom se lovi na jezeru u O.Luci i eventualno na Ciglani, ovisno o dogovoru organizatorima. Također u O.Luci imamo još tri domaća kupa u organizaciji tamošnje sekcije, te federalno prvenstvo u Feeder tehnici sportskog ribolova u kojoj je svojstvena upotreba hranilice“, poručio je Mario Živković i osvrnuo se ovogodišnji upis članova. –„Upis traje svakodnevno i do sada je oko 350 uplatilo za dozvolu. Prošle godine smo imali 430 članova, a ove godine se nadamo zadržati ili još podići broj. Također, već petu godinu za redom dajemo besplatne dozvole svim učenicima osnovnih škola na prostoru Grada Orašja, da mogu besplatno loviti na svim revirima i već imamo 50-tak članova u toj kategoriji. S tim šaljemo jako dobru poruku, a ujedno je i jedan od načina pomlađivanja članstva“, naglasio je predsjednik UR Šaran, Mario Živković.

spot_img

najnoviji članci

istražiti više