spot_img
10.7 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiU Oštroj Luci, na Cvjetnicu, održan 28. Križni put u sjećanje na...

U Oštroj Luci, na Cvjetnicu, održan 28. Križni put u sjećanje na stradale branitelje i civile

Simboličnim hodom bivšom prvom crtom obrane u Oštroj Luci, kojom su tijekom Domovinskoga rata hrabro koračali neustrašivi branitelji, uz prisjećanje na njihovu žrtvu koju su podnijeli u tom teškom razdoblju, u Oštroj Luci je jučer ( 24.03.2024.g.) na Nedjelju Muke Gospodnje odn. Cvjetnicu, održan 28. tradicionalni Križni put.

S dubokim pijetetom i u sjećanje na svojih 36 poginulih branitelja i 11 civila, od kojih je 6 stradalo od zaostalih mina nakon rata, 100-njak hodočasnika Križnoga puta svoje su molitve uputili i za sve stradale u Domovinskome ratu. Oblačno i prohladno vrijeme nisu omeli one koji su željeli i ove godine iskazati poštovanje svojim suborcima i civilima koji više nisu s nama, a sudjelovanje djece i mladih u ovome križnom putu jamac je njegovog opstanka i u budućnosti, jer žrtva koju su podnijeli branitelji nikada ne smije biti zaboravljena.

Po tradiciji, sudionici hodočašća su krenuli prvom crtom obranom iz Špionjaka, dostojanstveno i u molitvi koju je predvodio župnik vlč. Zlatko Ivkić, a križni put su završili kod Spomen obilježja za poginule i umrle branitelje i civile. Tu su upaljene svijeće i održano opijelo, a potom je u crkvi služena i Sv. misa zadušnica. Uz obitelji, koje su izgubile svoje najmilije u posljednjem ratu i brojne građane, i ove godine neizostavno su na križnom putu sudjelovali i predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskoga rata, predvođeni Marijanom Arlovićem, predsjednikom Zajednice podružnica Udruga dragovoljaca i veterana HVO ŽP.  Podsjetimo, prvi Križni put u Oštroj Luci održan je 1996. godine.    

spot_img

najnoviji članci

istražiti više