spot_img
22.4 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiPolicajac ozlijeđen prilikom privođenja počinitelja KD u pokušaju

Policajac ozlijeđen prilikom privođenja počinitelja KD u pokušaju

PS Orašje jučer je zaprimila prijavu od strane 61-godišnjeg muškarca iz D. Mahale, da se u dvorištu njegove obiteljske kuće nalaze 2 nepoznate osobe. Po prijavi su postupili policijski službenici UP MUP-a ŽP koji su u neposrednoj blizini zatekli dva nepoznata muškarca koji su prilikom postupanja policijski službenika pružali aktivan otpor. Isti su stavljeni pod kontrolu, pri čemu je jedan policijski službenik zadobio lake tjelesne ozljede s mogućnošću prelaska u teške, konstatirane od strane dežurnog liječnika DZ Orašje, te je isti zadržan na daljnjem liječenju u ŽB Orašje. Nakon privođenja u službene prostorije PU Orašje, utvrđeno je da se radi o 49-godišnjem muškarcu (nastanjen u Sarajevu)  i 44-godišnjem državljaninu Republike Srbije. Imenovani su lišeni slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinili KD-a „Teška krađa u pokušaju“ i „Napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti“. Nad istim će biti provedeno kriminalističko istraživanje, dok je na mjestu događaja izvršen očevid, a o događaju je upoznat nadležni tužitelj, izvijestili su iz MUP-a ŽP.

Iz istog izvora je informacija u kojoj se navodi kako su policijski službenici Uprave policije MUP-a ŽP, temeljem naloga Općinskog suda u Orašju, izvršili pretragu prostorija koje koristi 24-godišnji muškarac nastanjen u Donjoj Mahali. Tom prigodom je pronađena određena količina bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain. Imenovani je lišen slobode i smješten u prostorije za smještaj uhićenih osoba, te je nad istim provedeno kriminalističko istraživanje.

MUP ŽP će večeras u vremenu od 23,00 do 03,00 sati iza ponoći na području nadležnosti PU Orašje provesti akciju pojačane kontrole sudionika u prometu. Akcija će biti provedena na većem broju lokacija u naseljenim mjestima, kao i izvan naselja na području Grada Orašja. Policijski službenici će prilikom postupanja naglašeno kontrolirati vozače koji upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola, koji upravljaju prije stjecanja prava na upravljanje ili pod zaštitnom mjerom zabrane upravljanja i vozilima bez važeće registracije. Također će kontrolirati tehničku ispravnost vozila, prekoračenje dozvoljene brzine kretanja i vozače koji tijekom vožnje koriste mobilni telefon ili ne koriste sigurnosni pojas, izvijestio je glasnogovornik UP MUP-a ŽP Zdenko Ćubel.

spot_img

najnoviji članci

istražiti više