spot_img
14.6 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiObavijest o sufinanciranju jesenje sjetve 2021. godine i proljetne sjetve 2022. godine

Obavijest o sufinanciranju jesenje sjetve 2021. godine i proljetne sjetve 2022. godine

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Županije Posavske urgentno je pristupilo donošenju provedbenih propisa koji se odnose na Sektor poljoprivrede i novčane potpore kao pomoć poljoprivrednim proizvođačima u ovom neizvjesnom periodu za poljoprivrednu proizvodnju.

Ove godine uveli smo novu mjeru u novčanim potporama i to Sufinanciranje jesenje sjetve 2021. godine i proljetne sjetve 2022. godine u biljnoj proizvodnji, a uzevši u obzir trenutno stanje na globalnoj razini koje se negativno reflektiralo na ratarsku proizvodnju, od poskupljenja goriva i repromaterijala u 2021. Godine, te nastavilo negativan trend i u 2022. godini što bi moglo ugroziti ovogodišnju planiranu proljetnu sjetvu.

Slijedom navedenog, obavještavaju se svi poljoprivredni proizvođači s područja Županije Posavske koju su u 2021. godini ostvarili federalnu ili županijsku novčanu potporu za biljnu proizvodnju, da podnesu zahtjeve za Sufinanciranje jesenje sjetve 2021. godine i proljetne sjetve 2022. godine ovome Ministarstvu  u Orašju, Domaljevcu i Odžaku svakim radnim danom od 08,00 – 16,00 sati.

Za ostvarivanje prava na novčanu potporu sufinanciranje jesenje sjetve 2021.godine i proljetne sjetve 2022. Godine, korisnik najkasnije do 30.04.2022. godine mora priložiti slijedeću dokumentaciju:

  1. popunjen obrazac zahtjeva za osvarivanje prava na županijske novčane potpore,
  2. dokaz o izvršenom ažuriranju podataka u RPG i RK za 2022. godinu (Detaljan prikaz biljnih usjeva na posjedima ili zahtjev za upis u RPG ili prijava promjene podataka-upis podataka o zemljištu – Obrazac 3.),
  3. izjavu korisnika o ispunjavanju općih i posebnih uvjeta utvrđenih važećim propisima za prijavljenu biljnu proizvodnju 2021. godine za koju ostvaruje pravo na isplatu novčane potpore u 2022. godini (proizvodnja koja zbog tehnološkog procesa nije završena u 2021. godini, a realizira se u 2022. godini),
  4. izjavu korisnika da će na proizvodnim površinama prijavljenim u RPG-u za 2022. godinu izvršiti sjetvu evidentiranih biljnih kultura.

Visina novčane potpore za ratarske kulture je 100,00 KM/ha, proizvodnja povrća na otvorenom 200,00 KM/ha i proizvodnja povrća i cvijeća u plastenicima i staklenicima 1.000,00 KM/ha.

Sve tražene dokumente koje korisnici trebaju priložiti osiguralo je Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ŽP, a u slučaju određenih odstupanja, korisnik će biti upućen prema matičnoj općini za dopunu.

                                                                                      M I N I S T A R

                                                                                         Mato Brkić

spot_img

najnoviji članci

istražiti više