spot_img
22 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiObavijest Ministarstva branitelja Županije Posavske

Obavijest Ministarstva branitelja Županije Posavske

Ministarstvo branitelja Županije Posavske ( u daljem tekstu: ministarstvo) obavještava sve korisnike egzistencijalne novčane naknade da su sukladno Zakonu o dopunskim pravima branitelja u Županiji Posavskoj obvezni, u periodu od 15.studenog do 15. prosinca svake godine pred ovlaštenim službenikom ministarstva, dati izjavu da ne podliježu okolnostima  iz članka 19.d (1) c), odnosno da ne ostvaruje prihode veće od 50% minimalne mirovine isplaćene u Federaciji Bosne i Hercegovine po osnovu radnog odnosa, mirovine, samostalne djelatnosti, prava na naknadu po federalnom ili nekom drugom propisu, te izdavanja u zakup nekretnine. Sva ova primanja se odnose na primanja u zemlji ili inozemstvu.

Ministarstvo nema obvezu pozivanja na izvršenje ove obveze svakog korisnika osobno, te pismeno pozivanje koje je poduzeto od strane ministarstva je samo mehanizam da se dodatno, sve korisnike podsjeti na izvršenje ove obveze i na moguće posljedice ne postupanja sukladno gornjim odredbama Zakona. Korisnici prava na egzistencijalnu novčanu naknadu prema federalnim propisima nemaju ovu obvezu.

Svi korisnici egzistencijalne novčane naknade sa područja Grada Orašja i područja Općine Domaljevac –Šamac, svoju izjavu na gornju okolnost mogu dati u prostorijama ministarstva, Obilaznica bb. Orašje, a korisnici sa područja Općine Odžak u prostorijama Općine Odžak, Služba civilne zaštite i civilnih poslova, Trg Bosne i Hercegovine.

                                               Ministarstvo branitelja Županije Posavske

spot_img

najnoviji članci

istražiti više