spot_img
14.6 C
Orašje
spot_img
Naslovnicavijesti"Na krilima sreće" predstava članova Udruge PUŽ Orašje

“Na krilima sreće” predstava članova Udruge PUŽ Orašje

Povodom završetka rada i početka ljetnog raspusta, članovi Udruge osoba s posebnim potrebama „Put u život-PUŽ“ Orašje organizirali su danas prigodan program odn. predstavu pod nazivom „Na krilima sreće“. Sretni i uzbuđeni zbog susreta ali i ljetnog odmora, članovi PUŽ-a su za svoje drage goste izveli svoje autorske pjesmice i literarne radove, za čiju izvedbu su nagrađeni i zasluženim pljeskom.

Kako bi njihovi korisnici imali što kvalitetnije i bolje uvjete i stručnu uslugu u udruzi, plan je do rujna u potpunosti urediti senzornu sobu i upriličiti veliko otvorenje. Projekt je financiran sredstvima lokalnih donatora i naših sugrađana koji žive i rade u inozemstvu, a dio je osigurala i Vlada ŽP. Ukupna vrijednost je oko 20 000 KM.

 „Trudimo se i nastojimo proširiti naš tim i uvesti nove tretmane koji trenutačno nisu dostupni u našem kraju, zbog čega roditelji moraju ići u druge gradove, te timskim radom proširiti djelokrug svojih aktivnosti. Počeli smo, osim dnevnog boravka i pomoćnih tretmana uvoditi i tretman senzorne integracije, koji će uvelike doprinijeti i djeci i roditeljima“, kazala je Ana Džijan, koja je skupa s Ružicom Klaić i Tarikom Maglajčetovićem svakodnevno angažirana u dnevnom boravku  i najviše provode zajedničkog vremena i aktivnosti s članovima PUŽ-a. Uz njih troje, svoj doprinos radu s korisnicima udruge daju i logopedica i surdoaudiologinja Hajra Halilović i psiholog Edo Tahirović. Nakon današnje predstave „na krilima sreće“ svi su se uputili na ljetni raspust, a ponovni susret je početkom nove školske godine, kada ih očekuju i nove aktivnosti i izazovi. Želimo im ugodne i vesele ljetne praznike.   

spot_img

najnoviji članci

istražiti više