spot_img
22.4 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiMladi Crvenog križa Orašje realizirali edukativni projekt za djecu iz vrtića

Mladi Crvenog križa Orašje realizirali edukativni projekt za djecu iz vrtića

Crveni križ Orašje, u sklopu svojih redovitih aktivnosti organizira i sadržaje za najmlađe, a danas je za polaznike Dječjeg vrtića „Pčelica“ Orašje  upriličio edukativni program pod nazivom „Bolnica za mede“. Svoja vrata mališanima, mladi Crvenog križa, s ponosom su otvorili u novim prostorijama u 8. ulici u Orašju, što je na neki način i njihovo neslužbeno otvorenje, gdje se i nalazi poseban kutak za mlade. Više od 50-ak mališana, iz tri vrtićke skupine, u pratnji svojih odgajateljica s velikom radošću posjetili su „Bolnicu za mede“. 

 

„Danas smo imali zanimljivu edukativnu aktivnost koju su mladi Crvenog križa Orašje pripremili za vrtićance. Projekt smo nazvali „Bolnica za mede“ koju smo osmislili na način da djeca donesu svoje igračke na pregled kod naših volontera, njih 10-ak koliko se rado uključilo u ovaj projekt. Osnovni cilj je smanjiti strah djece prema liječnicima i zdravstvenim ustanovama, ali i istodobno djeci približiti našu organizaciju, jer je rad s djecom najbolji i najljepši rad“, kazala je prof. Edina Pačuković, koordinatorica za mlade pri Crvenom križu Orašje.

Ranije su djeca, prilikom posjeta mladih Crvenog križa vrtiću imali određeni otklon. a danas su bili vrlo hrabri i aktivno sudjelovali u interakciji s mladima i svi su se dobro zabavili. „Ovo je jako dobar projekt i trebao bi trajati i ubuduće, ne samo za djecu iz vrtića, nego svu djecu s područja grada Orašja da se upoznaju s aktivnostima ove humanitarne organizacije“, ustvrdila je prof. Pačuković. 

Djeca su donijela prigodan dar za nove prostorije, kojega su sami ručno izradili te otpjevali nekoliko pjesmica za raspjevan početak rada u novim prostorijama, dok je Crveni križ za svoje najmlađe goste osigurao sokiće, grickalice i slatkiše

rbt
spot_img

najnoviji članci

istražiti više