spot_img
25.2 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiNa 25. Križnom putu u Oštroj Luci blizu 150 sudionika

Na 25. Križnom putu u Oštroj Luci blizu 150 sudionika

Oštra Luka se i ove godine, na blagdan Cvjetnice odn. nedjelju Muke Gospodnje na posebno emotivan način prisjetila velike žrtve koju su tijekom Domovinskoga rata podnijeli naši branitelji. Po tradiciji održan je Križni put, ove godine 25. po redu, bivšom crtom obrane kojom su svakodnevno hrabro koračali naši neustrašivi branitelji.

Duboki pijetet svim poginulim i umrlim braniteljima i civilima, iskazale su obitelji poginulih i umrlih branitelja, ratni vojni invalidi, dragovoljci i veterani Domovinskoga rata, te mještani Oštre Luke i drugih sela, njih blizu 150, koji su u molitvi i u mislima na one koji više nisu s nama, pješačili prvom crtom obrane od Špionjaka do središta Oštre Luke, gdje su kod Spomen obilježja upaljene svijeće i održana molitva opijela, a potom i sveta misa u crkvi sv. Leopolda Mandića.

I na ovogodišnjem hodočašću, sa svojim mještanima i ostalim sudionicima, pješačio je i molilo župnik vlč. Zlatko Ivkić, a posebno ohrabruje činjenica da je bilo dosta djece i mladih koji su prošli ovaj put, s kojih se neki branitelji nažalost nikada nisu vratili.

Kako godine prolaze, sve je veći napor obiteljima i suborcima sudjelovati na Križnom putu, mnogi su nažalost i napustili ovozemaljski život, ali njegovo održavanje nikada neće biti upitno i žrtva branitelja nikada neće biti zaboravljena! Stoga su upravo mladi naraštaji ti koji trebaju sudjelovati na ovom Križnom putu, čuvati i baštiniti istinu o Domovinskome ratu i sjećanje na istinske Heroje Posavine!

spot_img

najnoviji članci

istražiti više