spot_img
22 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiManifestacija 18. Dani Tolise donosi bogat program kulturno- umjetničkih, gastro, sportskih i...

Manifestacija 18. Dani Tolise donosi bogat program kulturno- umjetničkih, gastro, sportskih i zabavnih sadržaja

Pred nama su 18. Dani Tolise, manifestacija koja u 8 dana trajanja donosi bogat kulturno-umjetnički, gastro, zabavni i sportski program. Svečano otvorenje manifestacije je najavljeno za ponedjeljak u 20 sati, a  pokrovitelj 18. Dana je Tolise je predsjednica FBiH Lidija Bradara, koja će se obratiti na svečanosti otvorenja. Popratni sadržaj prve večeri manifestacije, koja je ove godine obilježava svoje punoljetstvo, biti će izložba slika: Prva pučka škola u boji“- Likovna kolonija 2023.

Kao i svake godine, Organizacijski Odbor je vrijedno radio na osmišljavanju i organizaciji ove tradicionalne kulturno-zabavne manifestacije, koja zasigurno neće razočarati svojim sadržajem, zato što su organizatori pripremili jako raznovrstan i nikada bogatiji program. Ponosni na svoju bogatu povijest, tradiciju i kulturnu baštinu, Zaklada Terra Tolis i Organizacijski odbor Dana Tolise, manifestacijom nastoje da iz godine u godinu promovirati ove vrijednosti. Uz mnogo elana, energije i entuzijazma, svake godine donose i nove ideje, kako bi projekt podigli na višu razinu. Za svakoga ima ponešto, stoga Tolišani u selu i prijatelji iz susjednih sela, imaju puno razloga da dođu i uživaju.

Kao i zadnjih godina, u susret manifestaciji, program će započeti sutra na Međunarodni Dan rijeke Save,  tradicionalnom regatom kajacima, kanuima i SUP-daskama, od Domaljevca do Tolise. Skup veslača je u 11 sati na cilju kod skele Tolisa-Štitar. Nakon podjele majica i fotografiranja, veslači će biti prevezeni u Domaljevac kod plaža, a pokret regate je oko 12 sati. Za veslače su osigurani prsluci dok će se za sigurnost brinuti spasilačka služba i volonteri Crvenog križa. Očekivani dolazak veslača na skelu je oko 16 sati, a za sve sudionike regate i goste, osigurani su hrana i piće.

spot_img

najnoviji članci

istražiti više