spot_img
22 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiGeneralni konzulat RH u Orašju prigodnim programom obilježio Dan državnosti RH

Generalni konzulat RH u Orašju prigodnim programom obilježio Dan državnosti RH

U organizaciji Generalnog konzulata RH u Orašju jučer je prigodnim programom obilježen Dan državnosti RH. Konzulica Jadranka Modrić je zahvalila svim gostima koji su uveličali proslavu najvećeg državnog praznika RH, a uz brojne predstavnike izvršne i zakonodavne vlasti u ŽP i Gradu Orašju, bili su predstavnici diplomatskih misija u BiH. Prigodan program je započeo u Kulturnom centru Ivo Gregurević, nastupom članova KUD-a Ploče i KUD-u Kralj Tomislav Tolisa, koji su svojim nastupom nazočne uveselili  pjesmama i plesovima iz Dalmacije i Posavine.

Drugi dio programa bio je u znaku druženja svih sudionika u hotelu Navis, a tom prigodom je konzulica Jadranka Modrić podsjetila nazočne kako je došlo do otvaranja Konzulata RH u Orašju i zahvalila svim ljudima koji su najzaslužniji što Orašje danas ima Konzulat.  Začetnici ideje da se otvori Konzulat u Orašju, navodi konzulica, bili su predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić, gradonačelnik Orašja Marijan Oršolić i generalni konzul RH u Tuzli Ivan Bandić. Naglasila je kako smatra da su u cijelosti opravdali otvaranje konzulata u Orašju i ispunili očekivanja građana.

Konzulica Jadranka Modrić je kazala kako je premijer Andrej Plenković u srpnju prošle godine otvorio konzulat i od tada se na svakom koraku mogla osjetiti radost i veselje zbog činjenice da Orašje dobiva konzulat. –„U proteklih desetak mjeseci kroz konzulat je prošlo par tisuća stranaka, izdali smo 1.200 putovnica i zaprimili jako puno konzularnih predmeta. Uvijek smo se trudili biti na pomoći, svima izaći u susret  i vjerujem da ste zadovoljni našim radom“, poručila je Jadranka Modrić.

-„Od kada sam došla u Orašje, nakon dugo vremena sam osjetila taj nacionalni naboj među vama. Shvatila sam da su ovdje ljudi koji vole Hrvatsku i zato vam uistinu hvala. Hvala vam što baštinite hrvatsku kulturu, jezik i običaje, hvala vam što ne zaboravljate one koji su najzaslužniji za ovo što danas imamo, što ne zaboravljate naše hrvatske branitelje koji su temelj ove naše hrvatske državnosti, naše slobode i neovisnosti“, naglasila je konzulica Jadranka Modrić.

Na kraju svečanosti konzulica Jadranka Modrić je izrazila uvjerenje kako će obilježavanje Dana državnosti RH prijeći u tradiciju. -„Vjerujem kako je ova predivna večer samo početak lijepe tradicije obilježavanja Dana državnosti RH ovdje u organizaciji Generalnog Konzulata u Orašju. Vjerujem kako će svaka naredna biti bolja i uspješnija, jer to Domovina Hrvatska doista zaslužuje“, poručila je konzulica Modrić.

spot_img

najnoviji članci

istražiti više