spot_img
14.6 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiJuniorke ŽOK Orašje među četiri najbolje ekipe u BiH

Juniorke ŽOK Orašje među četiri najbolje ekipe u BiH

Finalni turnir OS FBiH u kategoriji juniorki, održan proteklog vikenda u Sarajevu,  bio je u znaku uspjeha domaće ekipe Centar ORT i ŽOK Orašje. Prvo mjesto nadmoćno je osvojila sarajevska ekipa, dok je Žokicama pripala titula viceprvakinja FBiH, tako da su mlade sarajke i posavke izborile mjesto među četiri najbolje ekipe u BiH i sudjelovati će na završnom turniru za prvaka BiH. Uz pokal za drugo mjesto koji se našao u rukama kapetanice Karle Brašnić, žokice su donijele još jedno priznanje u grad na Savi. Za najboljeg libera proglašena je Dora Brašnić, koja već danas odlazi na pripreme seniorske reprezentacije BiH, koja će sudjelovati u CEV zlatnoj ligi u skupini A, s reprezentacijama Belgije i Švedske.

Plasman na završnicu državnog prvenstva, predstavlja još jedan u nizu uspjeha generacije odbojkašica Orašja koje su zlatnim slovima upisane u odbojkaški sport u Posavini. Od postanka kluba odrastale su s njim, dijelile sve dobre, ali i one lošije trenutke i nikada nisu odustajale. Zajedno su sazrijevale i stvorile neraskidivu vezu koja će ih držati na okupu još dugo godina.

Zlatna generacija je krenula od početka i nizala uspjeh za uspjehom: -Prvaci FBiH mlađe kadetkinje, -Treće u BiH mlađe kadetkinje, -Viceprvaci FBiH u kadetskoj konkurenciji, -Četvrti u BiH u kadetskoj konkurenciji, -Plasman u Premijer ligu BiH (sezona 2020/2021.) i -Juniorski viceprvaci FBiH za 2023.

Nakon smjene generacija, iza mladih djevojaka je sezona konsolidacije u Super ligi FBiH. Riječ je o sasvim novoj ekipi, točnije djevojčicama od 15 do 17 godina koje preuzimaju glavnu ulogu, nose igru i težak teret seniorskog natjecanja kao najmlađa ekipa u ligi. –„Uzimajući u obzir mladost naše ekipe i sve probleme koji su nas pratili, moramo im odati veliko priznanje. Uspjeh u Sarajevu nas još više motivira i nagovještava sjajnu budućnost odbojke u Posavini.  Za budućnost ne brinemo, jer je kreiramo, stoga hvala svima koji nesebično podržavaju naše djevojke“, poručio je trener ŽOK Orašje, prof. Mehmed Memišević.

spot_img

najnoviji članci

istražiti više