spot_img
27.9 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiOdržana maturalna zabava za učenike završnih razreda u dvije srednje škole u...

Održana maturalna zabava za učenike završnih razreda u dvije srednje škole u Orašju

Malo je dana u godini kada su ulice Orašja pretijesne za mnoštvo ljudi koji žele pratiti određene događaje u našem gradu. Takvi se dani mogu nabrojati na prste jedne ruke, a jedan od najposjećenijih je dan kada dvije Srednje škole u Orašju ispraćaju još jedan naraštaj svojih srednjoškolaca. maturanata, koji prije maturalne zabave, prodefiliraju ulicama Orašja. Tako je bilo u subotu kada su učenici završnih razreda u dvije srednje škole u Orašju, završetak srednjoškolskog obrazovanja, po tradiciji obilježili defileom ulicama Orašja i maturskom zabavom.

Na zajedničkoj proslavi za učenike obje srednje škole – ŠC fra Martina Nedića i Srednje strukovne škole Orašje, sudjelovalo je 134-ero srednjoškolaca koji su u svojim najsvečanijim izdanjima prodefilirali gradskim ulicama. Prošetali su u svečanim haljinama i odijelima, a mladost i ljepota na gradskim ulicama privukla je neuobičajeno veliki broj građana. Roditelji, familija i brojni školski prijatelji došli su ih pozdraviti i poželjeti sreću.

Na čelu kolone u simpatičnim maturskim odijelima, na meti svih kamermana i posjetitelja bili su Leon Orkić i David Mikić. Na ideju su kažu, došli kako bi privukli pozornost na sebe i cjelokupnu generaciju koja je po mnogo čemu posebna i koja je kažu, prošla trnje i kamenje srednjoškolskog obrazovanja. David i Leon ističu školovanje u vremenu korone, kao i posljednje tužne događaje u Srbiji, zbog kojih je i njihova zabava bila odgođena. –„Pred nama je novo razdoblje života, a naši planovi za budućnost vezani su za elektrotehnički fakultet i radujemo se nastavku školovanja“, u glas ističu simpatični Leon i David.    

Na zabavi maturanata sudjelovalo je 57 učenika iz ŠC fra Martina Nedića i 77 iz Srednje strukovne škole Orašje. Među 57 maturanata ŠC fra Marina Nedića su učenici opće gimnazije, poslovno pravni tehničari i ekonomski tehničari (financijsko računovodstveni smjer). Iz ove škole izlazi još jedna u nizu generacija srednjoškolaca, pred kojima je novo životno razdoblje. Životne poteškoće su pred njima, ali jedinstvena poruka njihovih profesora je da budu ustrajni i hrabri, da ne odustaju i da budu uporni na putu do ostvarenja svojih ciljeva, jer kažu, samo uporni pobjeđuju.

Bez obzira hoće li nastaviti školovanje i upisati se na fakultet ili zauvijek napustiti  školske klupe, svi imaju istu želju; pronaći posao i živjeti od svojega rada. –„Ovo je uspješna generacija koju smo pripremili za izazove života, stoga očekujemo kao i ranijih godina, da polože prijemne ispite na fakultetu u Orašju i širom BiH, a također i državnu maturu koji se odluče za školovanje u RH“, kazala je ravnateljica Dijana Pejić. 

U Srednjoj strukovnoj školi Orašje u maturalnoj zabavi i šetnji ulicama grada sudjelovalo je 77 mladića i djevojaka pred kojima su novi životni putevi.  –„S velikim ponosom ispraćamo još jednu generaciju učenika medicinskih tehničara, elektrotehničara, CNC operatera i poljoprivrednih tehničara. Ova generacija maturanata će biti upamćena po pandemiji korone koja ih je pratila kroz njihovo srednjoškolsko obrazovanje. Činjenica je da kroz školovanje današnji maturanti nisu imali nastavne programe i obrazovanje kao generacije prije korone. Ipak, skupa sa nastavnim osobljem, odlično su se nosili sa online nastavom, zaštitnim maskama, higijenskim mjerama, ograničenjima i svim drugim poteškoćama koje su ih pratile u njihovom srednjoškolskom obrazovanju, istaknula je ravnateljica škole Mirijam Filipović- Dominković.

Maturalna zabava je protekla u slavljeničkom ozračju, glazbi, zabavi, plesu i brojnim drugim sadržajima. Tijekom večeri izabrani su kraljica i kralj večeri iz obje škole. Iz ŠC fra Martina Nedića Orašje titulu su osvojili Janica Nedić i Antonio Mišković, dok su iz SSŠ Orašje kraljica i kralj maturalne zabave bili Anđela Klaić i Dario Kopić.

Svim maturantima od srca čestitamo i želimo da na ovom bitnom raskrižju svojih životnih puteva odaberu one prave, kojima će sigurno kročiti do svojih krajnjih ciljeva.

spot_img

najnoviji članci

istražiti više