spot_img
19 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiJuniori zagrebačkog Dinama održali trening u Orašju

Juniori zagrebačkog Dinama održali trening u Orašju

Iznenadni dolazak mladih nogometaša zagrebačkog Dinama i kratak boravak u Orašju, pobudio je zanimanje navijača modrih  u ovome kraju. Razlog njihova dolaska u Orašje bio je odlazak na veliki međunarodni „Turnir prijateljstva“ na Zlatiboru, a trener Ivan Senzen je doveo generaciju U-18, po 10 igrača 2004. i 2005. godište koji su održali trening na stadionu Hajduka. Gostovanje zagrepčana je bila idealna prigoda za promociju Hajduka i županije Posavske, kao i gostoljubivosti ljudi ovoga kraja.

–”Odlučili smo na pola puta napraviti pauzu, kako bi dečke izvukli iz busa i napravili relaksirajući trening. U Orašju smo uvijek dobro došli, stoga smo s punim povjerenjem izabrali grad na Savi. Zbog obaveza u klubu i reprezentaciji, neke igrače nismo bili u mogućnosti povesti, pa smo spojili dvije generacije kako bi spremno dočekali veliki turnir na Zlatiboru. Čekaju nas uzbudljivi nastupi, a u skupini s nama su Sarajevo i Akademija Pandev, a nakon toga možemo se križati sa Crvenom Zvezdom i Partizanom”, kazao je Senzen, a na pitanje s kakvim ambicijama  očekuje turnir, istaknuo je kako Dinamo ima visok rejting i svaki nastup je dužan opravdati pobjedama.

Senzen je naglasio kako u ovoj kategoriji Dinama uvijek ima igračkog kadra koji može kucati na vrata prve momčadi. Ovdje je reprezentativac BiH Anes Krdžalić i nekoliko reprezentativaca Hrvatske i Senzen je kaže uvjeren, kako će u naredne 2-3 godine netko od njih zaigrati u prvoj momčadi. Kroz razgovor smo trenera Senzena podsjetili kako je 2005. godine u susjednoj Tolisi nastupio golobradi Luka Modrić, koji je još tada odskakao od svojih suigrača i pokazivao naglašeni talent. –”Bio sam u to vrijeme u klubu i pratio korake Luke Modrića. Definitivno je i tada kao klinac pokazivao puno, ali da će napraviti ovakvo čudo od karijere, nitko nije mogao pretpostaviti. Luka je vjerojatno najbolji veznjak kojeg smo ikada imali”, konstatirao je Ivan Senzen, uz kojeg su u stručnom stožeru bili pomoćnik Marijan Čajić, trener vratara Željko Rumbak, kondicijski trener Luka Hot i klupski analitičar Marko Novak. –”Domaćini su nam osigurali odlične uvjete za rad, ustupili idealan travnjak i klupske prostorije, a poslije idemo na ručak, tako da moramo izraziti sve pohvale domaćinu na iskazanoj pažnji i gostoprimstvu”, poručio je na odlasku iz Orašja trener Ivan Senzen.

Na odličnom travnjaku Hajduka, lijepo je bilo vidjeti mlade snage Dinama, koji su u kratkom vremenu pokazali veliki potencijal, disciplinu i želju za dokazivanjem.  U ulozi domaćina bio je Ivica Džebić koji je naglasio kako je dolazak ekipe iz Zagreba realiziran zahvaljujući Izudinu Mustedanagiću i Omeru Nurkiću koji su dogovorili dolazak i trening  juniorske momčadi NK Dinama. Zajedno s kapetanom oraškog  Hajduka  Alijom Vajzović i bivšim vratarom Smajom Beširevićem, Džebić je bio na raspolaganju gostima, te izrazio zahvalu NK Hajduk Orašje na gostoprimstvu. -“Dinamo je veliki klub, možda najveći na ovim prostorima i nama je bila velika čast da ih ugostimo. Nadam se da ćemo u budućnosti imati više ovakvih susreta”, poručio je Ivica Džebić.    

spot_img

najnoviji članci

istražiti više