spot_img
35.7 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiGlazbena rapsodija u Orašju

Glazbena rapsodija u Orašju

Mladi posavski umjetnici, učenici Glazbenih škola Orašje i Odžak, sinoć su u Orašju upriličili pravu rapsodiju za uši, ali i oči. Njih 10 iz ove dvije glazbene škole, koji su osvajali vrijedne nagrade na ovogodišnjim internacionalnim glazbenim festivalima „Primavera“ u Bijeljini i „Skala“ u Brčkom,u Kulturnom centru Ivo Gregurević predstavili su se sa skladbama s kojima su nastupili na ovim festivalima i pobrali burni pljesak zadovoljne publike.

Svjetski poznate klasike svirali su Sara Babić, Iman Ćorhasanović, Lana Mujić, Sanjin Ćorhasanović, Laura Živković i Ivona Dominković iz oraške glazbene škole, te Sara Jazvić, Esma Sinanović, Majra Al-Saleh i Martina Pandurević iz odžačke glazbene škole, dok je Tamara Pušeljić bila spriječena doći. Riječ je o ukupno 11 učenika, koji su osvojili nagrade na spomenutim glazbenim natjecanjima u Bijeljini i Brčkom, a tijekom i sinoćnjeg nastupa imali su potporu svojih profesora glazbe- Marije Nedić i Elne Bukvić iz Glazbene škole iz Orašja te  Đurđice Pavlović i i Enisa Rabića iz Glazbene škole iz Odžaka. Oni su ih bodrili iz publike, a na koncu koncerta predstavili su se na pozornici , skupa sa svojim učenicima, te su također nagrađeni velikim pljeskom publike, među kojima su bili i ponosni članovi obitelji mladih glazbenika.

Organizator ovog prvog koncerta nagrađivanih učenika u Orašju  bio je Centar za kulturu Orašje,koji je svim učenicima i njihovim profesorima uručio Zahvalnice i ruže. „Htjeli smo na ovaj način promovirati ove mlade glazbenike i iskazati čast i njihovim profesorima koji su vrijedno radili s njima i čiji se trud i isplatio“, istaknula je ravnateljica Centra za kulturu Orašje Sanja Pejić. Na koncu koncerta za sve je sudionike i posjetitelje organizator pripremio i prigodno osvježenje.  

spot_img

najnoviji članci

istražiti više