spot_img
22 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiIzaslanstva Udruga proisteklih iz Domovinskog rata ŽP na obilježavanju Dana osječkih branitelja...

Izaslanstva Udruga proisteklih iz Domovinskog rata ŽP na obilježavanju Dana osječkih branitelja i OBŽ-a

Izaslanstva Udruga proisteklih iz Domovinskog rata ŽP, predvođeni ministrom branitelja Županije Posavske Ilijom Miškovićem, u kojima je bio i Marijan Arlović, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB, Zajednica podružnica u ŽP, sudjelovali su u Osijeku na obilježavanju Dana osječkih branitelja i Osječko-baranjske Županije. Tijekom posjeta su obišli Spomen sobu poginulih branitelja i prostorije Udruge 106. HV Brigade Osijek, te nazočili prijemu u gradskom poglavarstvu s dogradonačelnikom i dožupanom gdje se razgovaralo o dosadašnjoj, kao i budućoj suradnji na svim poljima.


Svečanim mimohodom od Trga Ante Starčevića do Kapelice Majke Božje Kraljice Mira, u kojem su po prvi puta i pripadnici 106 HVO brigade Orašje, odana je počast za 1 730 osoba od kojih je 1 327 branitelja i 403 civila poginulih u Osijeku tijekom Domovinskog rata, te je upriličeno i polaganje cvijeća i paljenje svijeća, te prigodna molitva.
U sklopu obilježavanja Dana osječkih branitelja posvećena je Kapelica Majke Božje Kraljice Mira na Tvrđavici, koja je nakon 28 godina prvi puta cjelovito obnovljena.


spot_img

najnoviji članci

istražiti više