Građani Orašja odali počast žrtvama Srebrenice

Više stotina građana Orašja danas je iskazalo poštovanje žrtvama Srebrenice. Okupili su se u parku, odakle su organizirano nakon molitve za šehide Srebrenice, krenuli u mimohodu  Prvom, pa Trećom ulicom do Doma zdravlja Orašje, i nazad do parka, želeći na taj način pokazati onima koji su izgubili svoje najmilije, da nisu sami u svojoj tuzi i bolu. S mimohoda je ponovno odaslana  poruka: Da se nikada i nikome više ne dogodi Srebrenica!  . Organizatori drugog mimohoda za Srebrenicu bili su MIZ Orašje u suradnji s Udrugama „Žene Orašja“ i „Sumejja“. Počast srebreničkim žrtvama iskazali su i načelnik općine Orašje Stanko Vincetić i dopredsjednik OV Orašje Mehmed Memišević. Načelnik je izrazio zadovoljstvo što se sjećanje na Srebrenicu organizira na ovaj način u Orašju, odakle je posao poruku da se povijest ne ponavlja i bude učiteljica za budućnost. Očekivao je kaže više građana, ali je ovakav odziv pripisao vremenskim prilikama, odn. visokim temperaturama.

Dopredsjednik OV Orašje Mehmed Memišević kazao je kako svi na današnji dan moramo iskazati poštovanje žrtvama u Srebrenici, izrazivši zadovoljstvo brojem sudionika u mimohodu. Zadovoljan je i glavni oraški imam Salim ef. Kanlić, jer je kaže izuzetno vruće pa je očekivao i manji broj građana. Ponosan je na građane svih konfesija koji su sudjelovali u mimohodu, na dostojanstveni skup čiji je cilj iskazati solidarnost obiteljima onih koji danas ukopavaju svoje najmilije, s onima koji su to uradili ranije i onima koji će to učiniti naknadno. „Genocid se ne smije zaboraviti, i  stalno se moramo prisjećati na njega, da se više nikada ne ponovi i da mladi naraštaji znaju što se dogodilo. Namjera je svake godine organizirati ovakve skupove s ciljem da se ne zaboravi i više nikada ne dogodi Srebrenica“, poručio je ef. Kanlić. Istu poruku uputile su i predsjednice Udruga „Sumejja“ Eldina Kukuljević i „Žena Orašja“ Rizama Tukulj, te brojni građani koji su danas sudjelovali u mimohodu Orašje – Srebrenica „Da se ne zaboravi“.   „Ne može čovjek biti čovjek a da ne suosjeća s obiteljima svih stradalih. Da se Srebrenica nikada i nikome ne dogodi u cijelom svijetu“, poručila je predsjednica Kukuljević.

Ove godine iz Orašja su pješice za Srebrenicu otišli Sulejman Isić i Namik Hrustemović, a jučer i nekoliko motociklista, kako bi danas bili s majkama i žrtvama Srebrenice.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password