spot_img
22 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiDan otvorenih vrata u vojarni Sinovi Posavine u Bukovoj Gredi

Dan otvorenih vrata u vojarni Sinovi Posavine u Bukovoj Gredi

Blizu 100-njak osnovaca iz ŽP sudjelovalo je danas u vojarni Sinovi Posavine u Bukovoj Gredi na Danu otvorenih vrata, što je uobičajena aktivnost koju zapovjedništvo 3. pješačke bojne, 6. pješačke brigade OS BiH, realizira u povodu Dana OS BIH 1. prosinca. Dan otvorenih vrata upriličen je za učenike osmih i devetih razreda, kojima su domaćini predstavili materijalno tehnička sredstva i naoružanje s kojim raspolaže postrojba smještena u vojarni u Bukovoj Gredi.

Najveće zanimanje učenici su pokazali za lako naoružanje, pa su dio provedenog vremena iskoristili za upoznavanje s rukovanjem ovim oružjem, a domaćini su priredili i natjecanje učenika u brzini rasklapanja automatske puške. Najbrži kod dječaka bili su Mirko Lušić i Robert Blažanović iz Domaljevca, te Ivica Stanić iz Boka, dok je kod djevojčica pobijedila  Katarina Kobaš iz Tolise, ispred Zerine Brkić  i Lejle Mujkanović iz Odžaka.  

Učenici su izrazili zadovoljstvo posjetom vojarni, te istaknuli da često razmišljaju o nastavku školovanja na vojnim školama. –„Doznali smo ponešto korisno o vojarni, postrojbama i naoružanju, a po završetku školovanja planiram se aktivirati u vojnim postrojbama“, kazao je učenik Bernard Kopić. 

Posjet vojarni učenici su završili u vojničkoj gdje su ih domaćini počastili tradicionalnim vojničkim grahom. Za sutra je najavljeno postrojavanje ešalona postrojbi smještenih na lokaciji vojarne Sinovi Posavine u Bukovoj Gredi uz nazočnost brojnih gostiju iz vojnog i društveno političkog života.  

 

      

spot_img

najnoviji članci

istražiti više