spot_img
26.8 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiUčenici 3. razreda OŠ iz Donje Mahale posjetili Gradsku knjižnicu i Radiopostaju...

Učenici 3. razreda OŠ iz Donje Mahale posjetili Gradsku knjižnicu i Radiopostaju Orašje

Ni kišni utorak, 22.11. 2022. godine, nije zaustavio učenike 3. razreda da s učiteljicom Amelom Mešić nastave proučavati svoj zavičaj. Obzirom da su prošli tjedan u školi učili o kulturnim ustanovama, poželjeli su neke od njih i posjetiti. Zato su tijekom izvanučionične nastave, za svoju prvu ustanovu odabrali Gradsku knjižnicu u Orašju. Ravnateljica Centra za kulturu Sanja Pejić i knjižničar Marko Matolić su ih s osmjehom dočekali i uputili u čarobni svijet knjiga. Djeca su oduševljeno pregledala police s knjigama, birala i prelistavala najinteresantnija književna djela te poželjela što prije učlaniti se u knjižnicu. Svi učenici znaju uspješno čitati i pisati pa su došli na ideju da bi i oni, kao razred, mogli napisati jednu knjigu pjesmica i priča. Držat ćemo im fige da to zaista i realiziraju.

Nakon knjižnice su posjetili Radiopostaju Orašje, gdje ih je v.d.ravnatelja-gl. i odg. Urednika Zvonimir Pejić uputio u opis djelatnosti radio-voditelja, urednika radio-emisija i načine kako oni različitim vijestima i objavama pomažu ljudima u zavičaju. Naravno da su učenici brzo shvatili da to nije kulturna ustanova, ali su i tamo naučili nešto novo i spoznavali na zabavan način. Poseban su značaj dali uspoređivanju vijesti s radija i interneta te zaključili da na radiju sve informacije moraju biti istinite.

  • S obzirom na zanimljiva pitanja i interes prema ovome mediju, nadamo se da će se netko od ove djece opredijeliti baviti novinarstvom i u budućnosti postati dijelom naše male novinarske ekipe. Zahvaljujemo učiteljici Ameli i učenicima ove škole na ugodnoj posjeti i zanimanju za našu medijsku kuću i vedrini koju su unijeli u ovaj kišni dan!
spot_img

najnoviji članci

istražiti više