spot_img
25.2 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiČlanice Udruge Narcis-a ŽP i njihove potpore, sudjelovale na 16. Trci/Šetnji za...

Članice Udruge Narcis-a ŽP i njihove potpore, sudjelovale na 16. Trci/Šetnji za ozdravljenje

Članice Udruge žena oboljelih od raka dojke Narcisa ŽP sudjelovale su jučer u Sarajevu na 16. Trci/Šetnji za ozdravljenje, u koju je Narcisa aktivno uključena od 2010 godine. 30-tak članica iz udruge Narcisa i 70-tak njihovih potpora s područja Grada Orašja i općina Domaljevac Šamac i Odžak u prepoznatljivim pink majicama, tako su jučer u Sarajevu sudjelovale na najvećem sportskom događaju za promociju važnosti ženskog zdravlja, a u utrci je ove godine sudjelovala i članica Udruge Narcisa ŽP, Anđelka Arlović iz O.Luke.

Za ovogodišnju Trku/šetnju registrirano je 10.000 građana okupljenih u 261 tim, iz više od 50 gradova i općina, a prikupljeno je rekordnih 200.000 KM. Rezultati suosjećanja koje su pokazali građani, na manifestaciji čiji je cilj osnaživanje zdravlja žena u borbi protiv karcinoma dojke, biti će paketi prve pomoći za svaku novooperiranu ženu. Novac prikupljen od registracija u cijelosti će biti utrošen i za besplatne mamografske preglede koje organizacija Think pink obavlja u cijeloj BiH, te za psihosocijalnu pomoć oboljelim ženama, edukaciju građana o ovoj bolesti, kao i druge aktivnosti kojima se ukazuje na važnost preventivnih pregleda. U zabavnom dijelu programa uz ostale je nastupio i naš sugrađanin Maid Hećimović.

Odlazak Narcisa u Sarajevo koordinirala je dopredsjednica Udruge Radmila Ivanović- Pavić i izrazila zahvalnost svima koji su iz Županije Posavske došli u Sarajevo, te za svaku donaciju i registraciju, kojom je, kaže Radmila, potpomognuta ova akcija. –„Dojmove vam ne mogu opisati. Danas smo slavili život, jer ovdje je bilo 500 operiranih žena koje su slavile svoju dobivenu bitku za život. Jako mnogo nam znači potpora svih koji su danas uz nas, prije svega kao psihološka potpora, jer je jako teško nositi se sa dijagnozom kancerogene bolesti koja je nepredvidiva. Sve smo suočene sa izazovima liječenja i podnošenja terapija koje su jako bolne i teške, a o prognozama učinka terapije puno toga ne znamo“, kazala je Radmila Ivanović- Pavić i dodala kako je nakon operativnog zahvata i dalje na terapijama.

–„Nadam se da je bolest iza mene, a što se tiče oporavka od bolesti, jako je bitno raditi na sebi, a to je doživotan rad. Moje iskustvo je jako pozitivno sa tjelovježbom, prije svega prakticiram tehnike Yoge koje su mi jako pomogle da fizički ojačam svoj organizam“, poručila je Radmila i najavila kako će u narednom periodu organizirati radionice s Yogom.      Ovome dodajmo, kako članice Udruge Narcisa ŽP održavaju plodnu suradnju sa srodnim udrugama iz drugih sredina, pa će u subotu na poziv srodne udruge iz Osijeka, gostovati na tradicionalnom „Danu ružičaste vrpce“. 

 

spot_img

najnoviji članci

istražiti više