spot_img
22 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiZavršena Premijer liga BiH u lovu šarana i amura 2022. godine

Završena Premijer liga BiH u lovu šarana i amura 2022. godine

Proteklog vikenda 19.-21.08. na Jezeru Oštra Luka u organizaciji Sportsko ribolovnog saveza BiH održano je posljednje 4. kolo Premijer lige BiH za ovu godinu u disciplini „Lov šarana i amura“.  U iznimno neizvjesnom natjecanju, sudjelovalo je 10 ekipa: UŠR “Amur” Grude, USR “Busovača” Busovača, UR “Šaran” Orašje, SRD “Ukrinski cvijet” Prnjavor, USR “Kiseljak” Kiseljak, USR “Štuka” Velika Kladuša, SRD “Šamac” iz Šamca, SRD Blinker Kalošević iz Tešnja, SRTD „Ramske vode“ iz Rame i USR „Neretva 1933“ iz Mostara. Službene osobe na ovom kolu bili su Zdravko Agatić kao komesar/delegat Lige, Mario Živković kao vrhovni sudac i Ivo Kosić-Tukulj kao sudac na vaganju.

U ovom do sada najneizvjesnijem 4. kolu Lige do zadnje minute se nije znao konačan poredak čak prve četiri ekipe koje su sve bile u par kilograma razlike, na kraju je, – prvo mjesto osvojila ekipa Udruge ribolovaca Šaran Orašje, sa ulovljenih 131,60 kg ribe, drugo mjesto ekipa SRTD Ramske vode sa 109,65 kg, treće mjesto ekipa USR “Busovača” sa 109,01 kg, a četvrta je bila ekipa USR “Štuka” Velika Kladuša sa 108,65 kg. Na ovom kolu je ukupno ulovljeno 603 kg, a najveću ribu od 13,45 kg ulovila je ekipa UR “Šaran” Orašje. 

Od ukupno četiri kola Premijer Lige, dva su održana na jezeru Oštra Luka, a druga dva na jezerima Hazna u Gradačcu i u Rami na Ramskom jezeru. Na sva 4 kola ukupno je ulovljeno 1379 kg, od čega 1215 kg ulovljeno na Jezeru Oštra Luka što pokazuje bogatstvo ribljeg fonda ovog jezera.

-U ukupnom plasmanu po završetku sva 4 kola Premijer lige BiH:

1. mjesto je osvojila UŠR AMUR Grude (Luka Zovak, Toni Tomas i Ante Boban),

2. mjesto je osvojila ekipa UR „ŠARAN” Orašje (Velimir Kosić, Miroslav Ivić, Đuro Kosić i Milivoj Milić),

3. mjesto je osvojila ekipa SRTD “RAMSKE VODE” (Josip Žulj i Petar Bašić iz Posušja),

što znači da će ove tri navedene ekipe činiti reprezentaciju Bosne i Hercegovine koja će nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 2023. godine.

Ista ekipa udruge ribolovaca “ŠARAN” Orašje (uz još 2 ekipe iz Velike Kladuše i Šamca) također i ove godine u reprezentaciji Bosne i Hercegovine nastupa  na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj koje će se održati u rujnu ove godine, a ovogodišnjim nastupom u Premijer ligi i ponovnim plasmanom u reprezentaciju su potvrdili kvalitetu i kontinuitet rezultata koje već dugi niz godina u šaranskom ribolovu ostvaruju članovi UR Šaran Orašje.

„Kao domaćini potrudili smo se udovoljiti svim potrebnim uvjetima za održavanje Premijer lige pri čemu zahvaljujem svim članovima UR Šaran Orašje koji su sudjelovali u organizaciji natjecanja“, kazao je Mario Živković, predsjednik UR „Šaran“ Orašje. Živković je uputio čestitke svim ekipama koje su sudjelovale u ovogodišnjoj Premijer Ligi u lovu šarana i amura, a posebno budućim i aktualnim reprezentativcima kojima želim puno uspjeha na nadolazećim svjetskim prvenstvima“.  

BISTRO!

spot_img

najnoviji članci

istražiti više