spot_img
22 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiUskrsni sportski vikend u znaku nastupa odbojkaša Domaljevca u finalu za prvaka...

Uskrsni sportski vikend u znaku nastupa odbojkaša Domaljevca u finalu za prvaka BiH

Blagdanski vikend će biti bogat sportskim događajima, stoga će utakmice biti odigrane u subotnjem i nedjeljnom terminu. Naravno, središnji sportski događaj u Posavini je prva finalna utakmica za odbojkaškog prvaka BiH, između HOK Domaljevac i OK Kakanj 78.  Susret će biti odigran u subotu u Sportskoj dvorani u Orašju s početkom u 16,30 sati.

U 22.kolu Prve federalne lige momčad Orašja u subotu gostuje kod Rudara u Kaknju.  Također u subotu, federalni drugoligaš Dinamo iz D.Mahale ugostit će zadnje plasiranu ekipu Slaven iz Živinica.  

U Prvoj Županijskoj ligi Posavine na rasporedu su utakmice 16. kola. Neizvjesno će biti u susretima: Hajduk – Kostrč,  Sloga (Tolisa) – Dragovoljac i  19.Srpanj – Vitanovići 78. U ostalim susretima igraju: Mladi Zadrugar – Napredak, Mladost (Domaljevac) – Mladost (Sibovac) i Mladost (D.Svilaj) – Sloga (Prud). Utakmica u Orašju se igra u subotu, a sve ostale u nedjelju.

Županijski drugoligaši odigrat će utakmice 11 kola u kojima se sastaju: Frankopan – Korpar, Mladost (Vidovice) – Dinamo 75 i OFK Brčko – Hašk Napredak. Slobodni su: Ratkovići i Napredak (Omerbegovača).

Vrlo dobre igre odbojkaša Domaljevca prepoznao je i izbornik odbojkaške reprezentacije BiH Duško Nikolić koji je objavio širi spisak igrača za CEV Srebrenu ligu 2022. Na spisku je čak pet sadašnjih i donedavnih odbojkaša Domaljevca;  Nemanja Božić, Franjo Ivić, Bakir Hercegovac, te Ivo Ivić i Matej Ivić. Reprezentacija BiH je u skupini s Albanijom, Sjevernom Makedonijom i Rumunjskom.

Dobar nastup u juniorskoj odbojkaškoj reprezentaciji BiH u kvalifikacijama za europsko prvenstvo, donio je novo priznanje za mladu odbojkašicu ŽOK Orašje, Doru Brašnić koja je sa svojih 16 godina privukla pozornost sportske javnosti u BiH, te izbornika reprezentacije Stevana Ljubičića.  Za predstojeću CEV Zlatnu ligu 2022., izbornik Ljubičić je objavio širi spisak odbojkašica na kojem je i Dora Brašnić, što je zasigurno još jedno priznanje kvalitetnog i ustrajnog rada s mladim odbojkašicama u ŽOK Orašje.

spot_img

najnoviji članci

istražiti više