spot_img
14.6 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiUskrs u vizuri lokalne umjetnice Dubravke Stojanović iz Orašja

Uskrs u vizuri lokalne umjetnice Dubravke Stojanović iz Orašja

Kako Uskrs izgleda u vizuri naše sugrađanke i lokalne umjetnice Dubravke Stojanović iz Orašja, može se pogledati na tradicionalnoj Uskrsnoj izložbi, koja je postavljena  ispred obiteljske kuće, na ulazu u Grad. Iako je dio eksponata iskoristila iz ranijih izložbi, Dubravka je za ovaj Uskrs pripremila i nove primjerke, koje je ukomponirala u ovu postavku, a posebno ističe uskrsnog zeku i njegovu obitelj, na koje je jako ponosna. U izložbi, koja ima četiri cjeline, najviše dominiraju jaja različitih veličina i boja, a svi materijali s kojima radi su reciklirani.

„Pripreme za ovu izložbu počele su sredinom prvog mjeseca, a u samoj završnici veliku potporu imala sam od svoje obitelji- najviše supruga Ilije, a ovoga puta su tu i moje kćerke koje su također pomogle i neizostavno,  stalna suradnica, susjeda Manda“, ponosno kaže Dubravka. Građani oduševljeno pozdravljaju autoricu i ne štede riječi hvale, što je svakako veliki input za nove postavke i ideje.

Svaka izložba predstavljena je i na Dubravkinoj Facebook stranici, gdje također ima puno posjeta i lijepih komentara.  Pored ove vanjske izložbe,  dio uskrsnih eksponata Dubravka je s kolegicama iz Udruge umirovljenika/penzionera Orašje, postavila i u izlog Udruge, koje krase novi enterijer u kojem se okupljaju svakoga utorka. Građane je pozvala da tijekom ovih dana  pogledaju obje postavke, u Udruzi kod parka u Orašju i na lokaciji ispred njezine obiteljske kuće, na ulazu u Grad i uživaju i radosti i životu, koje simboliziraju obje postavke!

spot_img

najnoviji članci

istražiti više