spot_img
27.9 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiUskrsna priča Dubravke Stojanović iz Orašja

Uskrsna priča Dubravke Stojanović iz Orašja

Poznata i cijenjena lokalna umjetnica Dubravka Stojanović iz Orašja i za ovaj se Uskrs vrijedno pripremala za svoju tradicionalnu Uskrsnu izložbu, koja je postavljena na dobro poznatoj lokaciji kod njene obiteljske kuće, na ulazu u grad. Iako malo narušenog zdravlja, ali i zbog lošeg vremena proteklih dana, Dubravka ipak nije željela propustiti prigodu da svoje sugrađane obraduje još jednom svojom umjetničkom postavkom. Na tri lokacije, izložila je uskrsne eksponate kaže, malo skromnije nego inače, nešto novo, nešto staro i reparirano, a najveći broj je ukrasnih jaja, koje svojim šarenilom i izgledom  privlače brojne poglede, posebno djecu.

Sama ne bi uspjela sve napraviti, a uz svesrdnu pomoć supruga Ilije i susjede Mande zaokružila je svoju uskrsnu priču. Iako su zamislili nešto bogatiji postav, zbog nepovoljnih vremenskih prilika ipak nisu uspjeli sve odraditi kako je planirano, no radosni su što su njihov trud i ljubav koju su utkali u ovu izložbu ugledali svjetlo dana te da će se dopasti građanima.

Uskrsna izložba će biti postavljena 10-ak dana, do iza mladog Uskrsa, pa je to poziv svim građanima, posebno roditeljima, da dovedu djecu i pogledaju kako Uskrs izgleda u priči naše umjetnice. Svoje ideje, kojih ima još mnogo, Dubravka planira prikazati kao i do sada na svojim tradicionalnim izložbama, a do nove, sljedeće, zaželjela je sretne i radosne Uskrsne blagdane svima koji slave.  

spot_img

najnoviji članci

istražiti više