spot_img
14.6 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiU Orašju održana druga humanitarna šetnja "Hod za Narcise"

U Orašju održana druga humanitarna šetnja “Hod za Narcise”

Orašje je prošle subote bilo u pink boji, jer je održana druga humanitarna šetnja „Hod za Narcise“. Projekt je organizirala naša radijska kuća u suradnji s Udrugom žena oboljelih od raka dojke Narcisa ŽP, s ciljem  prikupljanja novčanih sredstava za odlazak pacijentica na terapije izvan naše županije. U udruzi je trenutačno nešto manje od 80-ak članica, a 15 ih ide na redovne terapije. Udruga sufinancira njihov odlazak na kemoterapije, zračenje i mjesečnu hormonsku terapiju, ali redovitih primanja nema. Stoga smo i organizirali ovaj projekt, kako bismo olakšali narcisama put do ozdravljenja, a tijekom šetnje i uplaćenih donacija prikupljeno je 1 300 KM. Organiziranu potporu i ove godine dale su žene iz Udruge „Žene Orašja“, zatim iz Kostrča, te članovi MK Posavac Orašje, kao i mnogi naši sugrađani.

 „Njihovo malo nama puno znači, jer liječenje dugo traje i iziskuje velike financijske troškove, a ova pomoć dobro dođe ženama koje idu na terapije za troškove prijevoza. Veliki broj naših članica je još uvijek na liječenju, jer je ono dugotrajno uz terapiju od 5 do 10 godina, a udruga sufinancira odlazak samo za žene koje idu na kemoterapije, zračenja i mjesečnu hormonsku injekciju. Jako puno nam znači i fizička potpora i dolazak građana u ovolikom broju, emocije su uvijek prisutne i hvala svima koji nas podržavaju i koji su i ove godine s nama. Nažalost mnoge naše članice nisu mogle doći jer su u poodmakloj fazi liječenja, ali smo mi hodali za njih kako bi im olakšali putovanje na terapije“, kazala je predsjednica Narcise Anica Kopić. 

U humanitarnoj šetnji i ove su godine bili članovi Moto kluba Posavac Orašje i time potvrdili koliko su senzibilizirani prema ovakvim udrugama i njihovim  članicama. Ivo Filipović, predsjednik MK Posavac Orašje kaže kako se članovi MK solidariziraju sa svim udrugama na ovakvim prostorima. „Nažalost imamo i udruge koje je teška bolest ujedinila i moramo se solidarizirati i pomagati međusobno svi na našem području i dati podršku jedni drugima. Kao što su narcise dala nama podršku u našem postojanju, našem druženju i organizaciji i naših susreta, naravno da smo i mi podržali njih. Siguran sam da ćemo se pojaviti svaku godinu dokle god organiziraju druženje i dokle god narcise postoje, skupa  ćemo s njima pješačiti i solidarizirati se u šetnji“, poručio je predsjednik MK Posavac Orašje Ivo Filipović.

Ove godine odziv sudionika je bio nešto manji nego lani, a iako ima dosta udruženja i nevladinog sektora, njihova potpora je nažalost izostala. Na sreću, važnost projekta i njegovu ideju prepoznali su mnogi naši sugrađani koji su u subotu šetali za narcise, kao i pokrovitelj Dejokop iz Boka te tvrtke Maxi Orašje i Grafolade 77×7 Ugljara. Svima zahvaljujemo od srca, a zahvala ide i pripadnicima PU Orašje, koji su osiguravali šetnju i bili u pratnji sudionika Hoda za narcise.  

spot_img

najnoviji članci

istražiti više