spot_img
22.4 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiToliški osnovci uspješno realizirali akciju „Dobro je činiti dobro“

Toliški osnovci uspješno realizirali akciju „Dobro je činiti dobro“

Završena je još jedna, vrlo uspješna, humanitarna akcija Sekcije Crvenog križa i Vijeća učenika OŠ fra Ilije Starčevića Tolisa „Dobro je činiti dobro“, koju su organizirali u susret Uskrsnim blagdanima. Tijekom tjedan dana u predvorju škole učenici su prikupljali prehrambene i higijenske proizvode, a od njihovih i donacija nastavnika i sugrađana, sačinjeno je 25 paketa čija je podjela završena danas. Tijekom akcije posebno su se istaknuli učenici Matej Damjanović, Vladimir Oršolić i Antonio Živković, a od učenica Matea Nedić, Matea Živković i Katarina Kobaš, kojima je humanitarni rad već postao stil života.

Osobama i obiteljima iz Tolise i Bukove Grede, u teškoj materijalnoj situaciji, djeca su pokucala na vrata i s osmjehom na licu i lijepim željama uručili ove donacije te zaželjeli sretne i ugodne Uskrsne blagdane. Sreća, osmjeh i zadovoljstvo korisnika ove pomoći najveći su benefiti mladim volonterima, koji su im ujedno i  dodatni poticaj za daljnji humanitarni angažman.

Poruka „Naše malo nekome znači puno“ koju su učenici uputili građanima tijekom ove akcije apsolutno je opravdana, a zahvala skromnih i samozatajnih korisnika pomoći je neprocjenjiva. To je i cilj svih projekata, kojih u humanitarnom Dnevniku OŠ fra Ilije Starčevića Tolisa na sreću ne nedostaje, a osjećaj empatije i solidarnosti koje ove mlade osobe imaju i nesebično dijele, poruka je osobama u potrebi da nisu i nikada neće biti same i zaboravljene. Članovi sekcije Crvenoga križa i Vijeća učenika škole, s pedagoginjom Živković, čestitali su nadolazeće Uskrsne blagdane svim građanima uz poruku „Dobro je činiti dobro!“.    

spot_img

najnoviji članci

istražiti više