spot_img
38.5 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiSigurnosne i međunarodne studije na diplomskoj razini na Filozofskom fakultetu SUM-a

Sigurnosne i međunarodne studije na diplomskoj razini na Filozofskom fakultetu SUM-a

Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru raspisao je natječaj za upis na diplomski studij Sigurnosnih i međunarodnih studija. Potencijalni kandidati biraju jedan od dva ponuđena smjera: Sigurnost te Međunarodne odnose i diplomaciju. Na oba smjera mogu se prijaviti kandidati koji su završili srodan bolonjski preddiplomski studij društvenih ili humanističkih znanosti te kandidati koji su završili predbolonjski srodan studij sa stečenim stupnjem više stručne spreme. Svima koji se odluče na upis jednoga od dvaju ponuđenih smjerova bit će omogućeno priznavanje ispita srodnih studija koje su završili, direktan upis na diplomski studij uz određivanje razlikovnih ispita koji čine osnovne stručne predmete obaju smjerova. Pored domaćega nastavnog kadra, nastavu na diplomskom studiju izvodit će vrhunski stručnjaci iz područja sigurnosti te međunarodnih odnosa sa Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta Sjever, Sveučilišta Vern, Sveučilišta Matej Bel iz Banske Bystrice, Univerziteta u Banja Luci te Univerziteta u Sarajevu. Pored znanstvenika, u nastavnom procesu sudjelovat će značajan broj stručnjaka iz prakse koji će polaznicima približiti konkretne kompetencije potrebne za rad u sigurnosnom i diplomatskom sektoru.

Budući studenti će imati priliku tijekom školovanja obavljati praktičan rad u mnoštvu institucija sigurnosnoga i vanjskopolitičkoga sektora i time teorijska znanja primijeniti u sektoru rada za koji se školuju.

Nakon uspješno završenih prijava za upise na preddiplomske studije Filozofskog fakulteta raspisan je natječaj za upis na diplomske studije. Prijave za upis se zaprimaju do 30. rujna 2023. godine, a dostavljaju se preko online platforme https://upisi.sum.ba/ ili osobno na Fakultet. Više informacija može se pronaći na mrežnim stranicama http://ff.sum.ba i http://upisi.ff.sum.ba.

spot_img

najnoviji članci

istražiti više