spot_img
22.4 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiPredsjednik Dragan Čović u radnom posjetu ŽP

Predsjednik Dragan Čović u radnom posjetu ŽP

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne Skupštine BiH i predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a BiH dr. Dragan Čović, sastao se danas u Orašju u zgradi Vlade ŽP sa dužnosnicima svih razina vlasti iz naše županije, koje je predvodio Đuro Topić, predsjednik Vlade ŽP sa ministrima u Vladi. Sastanku su još nazočili Ivo Vincetić dopredsjednik HDZ BiH i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, Ilija Ilić zastupnik u Domu naroda Parlamenta FBiH, Blaž Župarić predsjednik Skupštine ŽP, zatim Mato Jozić ministar u Vladi Federacije BiH, te gradonačelnik Orašja Marijan Oršolić, načelnici općina Domaljevac Šamac i Odžak Stjepan Piljić i Nada Ćulap, kao i predsjednik Gradskog vijeća Orašja Stanko Vincetić.

Na sastanku se razgovaralo o nizu otvorenih tema u ŽP, prije svega infrastrukturnim projektima, cestovnim pravcima, zdravstvu, te o gospodarstvu i poljoprivredi. Razgovaralo se o projektima važnim za sve tri jedinice lokalne samouprave, ali i za ŽP, a posebna tema sastanka odnosila se na aktivnosti i suradnju sa dužnosnicima iz RH i projekte koji se realiziraju uz potporu Vlade RH. Predsjednik Čović je istaknuo kako ŽP zaslužuje potporu viših razina vlasti, obzirom na značajne rezultate koje je Vlada ŽP ostvarila. Izrazio je spremnost za nastavak realizacije projekata koji su od značaja za ŽP. –„Krajem travnja opet ćemo ovdje biti s najvišom razinom izvršne vlasti Republike Hrvatske, kako bi neke od projekata koje zajedno radimo u konačnici  priveli namjeni“, istaknuo je uz ostalo predsjednik Čović. -„Upoznali smo predsjednika Čovića sa svim planiranim aktivnostima u ovoj godini, kao i projektima koji traže i očekuju podršku viših razina vlasti u BiH, ali i Republike Hrvatske, pošto smo granično područje. Svi oni su dio strategije razvoja ŽP, vezano prvenstveno za podizanje kvalitete života. Vjerujem da ćemo zajedničkim snagama, uz skoru formiranje federalne Vlade, dobiti puni kapacitet“,  kazao je uz ostalo predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić.

Nakon sastanka dužnosnici su posjetili Dječji vrtić Pčelica u Orašju. Predsjednik Čović je obećao potporu za utopljavanje objekta i zamjenu krova na starom dijelu zgrade, te naglasio kako je neophodna žurna priprema projekta. U Vrtiću je trenutačno 108 mališana u 6 odgojnih skupina, četiri skupine su djeca uzrasta od 3 do 6 godina, a dvije su jasličke dobio od jedne do tri godine. Ravnateljica Vrtića Dijana Živković je istaknula kako su lani proširili kapacitete za dvije odgojne skupine zahvaljujući sredstvima UNDP-a, Norveške i Vlade RH, te Vlade ŽP i Grada Orašja, a lista čekanja i dalje postoji.

spot_img

najnoviji članci

istražiti više