spot_img
22 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiPotpisana 42 ugovora o subvencioniranju prvog rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji u...

Potpisana 42 ugovora o subvencioniranju prvog rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji u ŽP

U prostorijama Vlade ŽP danas su potpisani ugovori o subvencioniranju prvog rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji, a pravo na subvencije po Javnom pozivu ostvarile su 42 obitelji, za razliku od prošlogodišnjih 27. Ugovore sa korisnicima subvencije potpisao je ravnatelj Ureda za obnovu, stambeno zbrinjavanje i raseljene osobe Ilija Bernatović, koji je uz ostalo istaknuo kako nepovratna sredstva iznose jedna i pol mjesečna neto plaća isplaćena u FBiH u prvom tromjesečju tekuće kalendarske godine, prema podatku Federalnog zavoda za statistiku.

–„Ove godine taj iznos je 1.833 KM, a period subvencioniranja traje 8 godina i produžava se za dvije godine za svako dijete“, istaknuo je Bernatović i dodao kako je ove godine po javnom pozivu pristiglo 47 prijava.  -„Radujemo se da smo završili veliki posao potpisivanja ugovora sa 42 mlade obitelji koje će biti korisnici subvencije Vlade ŽP i godinu ispraćamo prigodnom svečanosti. Ovo je za nas u županijskoj Vladi jedan od najbitnijih događaja u tijeku godine, a kroz značajnu demografsku mjeru želimo pomoći mladim obiteljima kod rješavanja prvog stambenog pitanja. Vjerujem kako će im ove subvencije pomoći da jako brzo usele u svoje nove stambene objekte i podižu svoje obitelji“, kazao je Topić i dodao kako ovo nije jedina demografska mjera. Naglasio je kako je u Proračunu za iduću godinu Vlada osigurala da sve demografske mjere budu financirane u onom iznosu kako je to utvrđeno adekvatnim odlukama.

–„To su prvenstveno Dječji doplatak, pomoć porodiljama i uposlenim i neuposlenim, zatim mjere pomoći obiteljima s djecom, kroz školovanje i subvencioniranje prijevoza učenika, te nabavku udžbenika. Potpisivanjem današnjih ugovora došli smo do brojke 141 obitelji koje su korisnici sredstava subvencije. S nizom mjera pokušavamo pomoći obiteljima sa djecom u svim segmentima življenja i vjerujem da će to, zajedno s mjerama koje radimo u gospodarstvu, poljoprivredi i infrastrukturi, dati efekte za njihov ostanak  i život u ŽP.  Znakovito je da je ove godine znatno veći broj korisnika subvencije i raduje nas povećanje tog broja, što pokazuje kako se ova mjera prepoznaje kao aktivan doprinos rješavanja stambenih problema mladih obitelji“, kazao je u izjavi za medije predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić.  

spot_img

najnoviji članci

istražiti više