spot_img
27.9 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiMotoristi s istoka u Vidovicama priredili najveće blagdansko druženje dijaspore...

Motoristi s istoka u Vidovicama priredili najveće blagdansko druženje dijaspore i mještana

Motoristi sa krajnjeg istočnog dijela Županije Posavske iz Vidovica, Kopanica i Jenjića,  posebni su po odličnoj organiziranosti , velikoj humanosti, a ponajviše po širenju pozitivne energije gdje god se pojave. Petu godinu za redom u najradosnijem mjesecu darovanja donijeli su osmjehe na licima mališana na velikom blagdanskom okupljanju u središtu Vidovica. 

Među najaktivnijim i inicijatorima uvijek su Branka i Marko Šokić – Šole koji sa osmjehom na licu zajedno poručuju.-Rodni kraj je jedan i kada su blagdani u pitanju uvijek doletimo doma iz Austrije gdje nam je najljepše. Ovoga puta u priču su uveli i simpatičnu kćerku Anitu koja nije skrivala radost što je u Vidovicama. -Radost ne skrivam, ovdje je najljepše. Sve je u najboljem miksu, motoristi, jelo, radosna djeca, bitno je samo druženje i da smo svi dobre volje, poručuje Anita.

Na organiziranom Božićno-novogodišnjem druženju, najmlađim mještanima svojih sela dijelili su darove, prigodne slatke paketiće. Manifestaciju su mještani, a osobito djeca prigrlili radošću a to su i potvrdili dolaskom preko tisuću posjetitelja. -“Svake godine bude sve više posjetitelja pa se želim zahvaliti cijeloj ekipi koja podržava ovo okupljanje. Drago mi je što je ovo jedna zajednička priča dijaspore i mještana, svaki gost nam je dobrodošao  pa je ozračje završnice godine na ovome našem području više nego lijepo. Iz Vidovica smo poslali smo poruke ljubavi i mira”, poručuje Šole. Osim podjele paketa za djecu na sajmu je bilo sadržaja i za odrasle budući je u Vidovicama organiziran Božićni sajam uz roštiljadu, slastice i tople napitke.

Osim podjele paketića organizirali su dječje igraonice, dovezli su i old timer auto koje je bilo omiljeno mjesto fotografiranja. Bogata gastronomska ponuda privukla je brojne mještane ali i goste uz desetak domaćih jela od sarme, čobanca, jela sa roštilja, slatke delicije, topli napitci i sve je, što nije beznačajno bilo besplatno za sve posjetitelje druženja u Vidovicama.

Prije podjele paketića i druženja na sajmu, motoristi su posjetili i posljednja počivališta svojih članova na grobljima u Viovicama i Kopanicama te zapalili svijeće u znak sjećanja na preminule članove.

spot_img

najnoviji članci

istražiti više