spot_img
27.9 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiPeti Internacionalni moto susret Kraljeva raga u Tolisi okupio blizu tisuću bikera...

Peti Internacionalni moto susret Kraljeva raga u Tolisi okupio blizu tisuću bikera i posjetitelja

Moto klub Kraljevi raga Tolisa uspješno je organizirao još jedan, peti po redu Internacionalni moto susret, koji su protekloga vikenda u Tolisi okupili blizu tisuću bikera i posjetitelja iz regije I nekoliko zemalja Europe, čime su ovo područje još jednom pretvorili u europsko moto središte.  Ideja o moto susretima Kraljeva raga rodila se 2017.g. kada je aktualni predsjednik kluba Marko Nedić, krenuo malenim Tomosom od Tolise na moto susrete u Pulu. Dokazao je kako se sve može kada se ima cilj, upornost, želja , pa i znanje o motorima. Kada je Marko uspio u svojem naumu tada je njegov primjer slijedilo 12 prijatelja iz Tolise i krenuli su u potragu po tavanima i prikupljanju starina. “Uspjeli smo u tome jer izrasli smo u pravi klub oko kojeg smo vezali prijateljstvo, druženje, kreativnost u radu, putovanja.

Na ovogodišnjem 5. Internacionalnom susretu doveli smo blizu  tisuću motorista iz 60-tak klubova iz cijele Europe. Pristigli su sa svih strana, jer svi moto putevi protekloga vikenda vodili su u Tolisu, pa su tako doputovali bikeri iz Njemačke, Austrije, Švicarske, Italije, Hrvatske, Srbije, Slovenije, BIH i drugih zemalja”, ponosno kaže Marko. Najviše pozornosti izazvao je dolazak dvojca iz Engleske, koji su na motociklima prevezli 4 500 kilometara da bi ispunili obećanje koje su Marku dali na moto susretima u Puli. 

Među gostima su se posebno istaknuli motociklisti iz Žepča koji su na Tomosima prešli više od 150 kilometara, te  prijatelji iz Klub Moped iz Slovenije, gdje je I nastao popularni Tomos kojemu se ovakvim sadržajima odaje priznanje na poseban način, i koji su uz Kraljeve raga od samog osnutka. Organizatorii su za goste priredili nezaboravni događaj, pa su tako uživali u defileu kroz Tolisu i druženju uz obalu Save, a po povratku u kamp na stadion NK Sloge u Tolisi organizirane su i popularne moto igre. Izabrani su najljepša I najveća raga, a pehar, ručno rađen od starih dijelova motora, ponijeli su Hrvoje Dominković- Struja iz Tolise za najveću i Milan Josipović iz MK Triumph Čović Polje za najljepšu ragu. Nije izostao ni veliki rock koncert uz zvuke nekoliko rock bendova iz Brčkog, Novog Sada i Žepča. “Ovaj susret je dokaz da strast prema starim motociklima i zajedništvo mogu okupiti ljude iz različitih krajeva i stvoriti uspomene koje će se dugo pamtiti” poručili su iz MK „Kraljevi raga“ Tolisa. U nedjelju je za sve sudionike moto susreta pripremljen doručak s posavskom pogačom i delicijama, uz jutarnju kavu, a ispraćajem i posljednjeg gosta, Peti Internacionalni moto susret Kraljeva raga 2024 je uspješno završen.

spot_img

najnoviji članci

istražiti više