spot_img
27.9 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiOpćina Domaljevac Šamac zaprima zahtjeve za ostvarivanje prava na egzistencijalnu novčanu naknadu

Općina Domaljevac Šamac zaprima zahtjeve za ostvarivanje prava na egzistencijalnu novčanu naknadu

Služba za civilnu zaštitu i branitelje iz Domovinskog rata općine Domaljevac-Šamac uputila je obavijest za supruge umrlih razvojačenih branitelja da temeljem izmjena i dopuna Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji imaju pravo na ostvarenje novčane egzistencijalne naknade ukoliko na dan podnošenja zahtjeva imaju navršenih 57. godina života i ne ostvaruju mjesečne prihode u iznosu većem od 50% minimalne mirovine isplaćene u Federaciji za mjesec prosinac 2018. godine (174,03 KM mjesečno) i da je umrli branitelj bio pripadnik Oružanih snaga najmanje 12 mjeseci.

Pravo na novčanu egzistencijalnu naknadu imaju i razvojačeni branitelji i supruge umrlih branitelja povratnika u Republiku Srpsku bez obzira na godine života, ako ne ostvaruju mjesečne prihode veće od 50% minimalne mirovine isplaćene u Federaciji za mjesec prosinac 2018. godine, a ako je razvojačeni branitelj bio pripadnih Oružanih snaga najmanje 12 mjeseci, odnosno ako je umrli branitelj bio pripadnik Oružanih snaga najmanje 12 mjeseci.

Zahtjevi se podnose u šalter sali općine Domljevac-Šamac. Tijekom travnja općinska služba je zaprimila 33 zahtjeva za ostvarivanje prava na egzistencijalnu naknadu. Zahtjevi su obrađeni, a prava svih koji su podnijeli zahtjev u travnju priznaju se od 1.5.2022. godine, izvijestili su iz općine Domaljevac Šamac.

spot_img

najnoviji članci

istražiti više