spot_img
14.6 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiNatjecanje učenika srednjih škola ŽP u košarci i stolnom tenisu

Natjecanje učenika srednjih škola ŽP u košarci i stolnom tenisu

U Sportskoj dvorani Školskog centra fra Martina Nedića u Orašju, danas je održano županijsko natjecanje učenika srednjih škola ŽP u muškoj košarci, te u stolnom tenisu u kojem su se u kombinaciji natjecali i učenici i učenice iz sve tri Srednje škole ŽP. Prethodnih godina slična natjecanja su izostala zbog pandemije koronavirusa, a u današnjem su dvostruki uspjeh proslavili učenici i učenice ŠC fra Martina Nedića koji su ostvarili pobjede u svim susretima.

Domaća ekipa je uz podršku svojih brojnih navijača, nadmoćno osvojila prvo mjesto pobjedama u obje discipline. Najprije je u košarci u prvoj utakmici nakon velike neizvjesnosti, pobijedila SSŠ Orašje sa 33:32, a u drugoj odlučujućoj, ekipu SŠ Pere Zečevića iz Odžaka sa 28:15. U trećoj utakmici drugoplasirana Strukovna škola iz Orašja nadigrala je odžačku ekipu rezultatom 35:18.

Školski centar fra Martina Nedića Orašje osvojio je također prvo mjesto i u tenisu, kombinirano, djevojke i mladići, drugo je pripalo SSŠ Orašje, dok je trećeplasirana ekipa u ovom natjecanju SŠ Pere Zečevića iz Odžaka. Po mečevima je bilo ŠC fra Martina Nedića Orašje – SSŠ Orašje 5:0, SSŠ Orašje – SŠ Pere Zečevića Odžak 3:2 i ŠC Orašje – SŠ Odžak  3:2. Pobjednička ekipa je nastupila u sastavu: Anto Piljić, Slavko Ćošković, Patricia Stjepanović, Matea Matić i Đurđica Živković.

Škola domaćin je osigurala pokale i diplome, kako bi nagradila učenike za trud i promociju sporta i zdravlja. –„Pobjedom u obje discipline, naši učenici su nastavili kontinuitet uspjeha na županijskim natjecanjima, ali inače su zadnjih godina izvrsni sportaši i na federalnim razinama. Također bih pohvalila i naše profesore koji su jako ažurni po pitanju treniranja učenika, kako za vrijeme nastave, tako i u vanškolskim aktivnostima. Nadam se da će učenici naše škole biti uspješni i u narednom periodu kada ih očekuju preostala županijska natjecanja“, kazala je Dijana Pejić, ravnateljica ŠC fra Martina Nedića Orašje. 

U ranijim godinama prije pandemije, praksa je bila da pobjedničke ekipe sudjeluju na federalnom natjecanju u Sarajevu, ali u školama ističu kako još uvijek nisu dobili dopise iz nadležnog federalnog ministarstva. Krajem ožujka u Odžaku bi trebalo biti županijsko natjecanje za muške i ženske u odbojci i šahu, a u travnju  će Srednja strukovna škola u Orašju biti domaćin natjecanja u malom nogometu. 

spot_img

najnoviji članci

istražiti više