spot_img
19.6 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiDvije osobe smrtno stradale u teškoj prometnoj nezgodi na cesti između Tolise...

Dvije osobe smrtno stradale u teškoj prometnoj nezgodi na cesti između Tolise i Boka

U teškoj prometnoj nezgodi koja se dogodila u noći sa subote na nedjelju, na cesti između Tolise i Boka, smrtno su stradala dvojica 23-godišnjih mladića iz O. Luke, Davor Delić i Antonio Kopić. Nedjeljno jutro je osvanulo s velikim šokom i tugom za mještane O. Luke, koji kažu kako nikada nisu upamtili sličnu tragediju.

U izvješću UP MUP-a ŽP uz ostalo se navodi: -„Dana 26.02.2023. godine oko 02,55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na Regionalnoj cesti R-464 na lokaciji Gradišta, u kojoj ima ozlijeđenih osoba. Na mjesto događaja upućena je patrola prometne policije PU Orašje koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da su u nezgodi sudjelovali jedno osobno i dva teretna vozila. U nezgodi su vozač i suvozač u osobnom vozilu smrtno stradali. Na mjestu događaja je izvršen očevid, te su poduzete druge mjere i radnje u skladu sa zakonom“, stoji u izvješću UP MUP-a ŽP.

Istraga će utvrditi okolnosti pod kojima se dogodila nezapamćena tragedija, ali je činjenica da su vremenski uvjeti bili iznimno loši, snijeg je padao od večernjih sati i otežavao promet na cesti koja je u tom dijelu dosta pogodna za  brzu vožnju i bez zavoja. Mještani Oštre Luke se prisjećaju da je na cestovnom pravcu između Tolise i Boka zadnjih godina smrtno stradalo čak pet osoba, a najčešći uzroci su, kažu neprilagođena brzina vozila. Prema tvrdnjama osoba bliskih dvojici mladića, oni su vozilom Mercedes dolazili iz pravca Orašja, dok su dva kamiona bez priključnih vozila dolazila iz pravca Gradačca. Osobno vozilo je najprije ostvarilo kontakt s prvim kamionom, a nakon toga težak udar i s drugim, da bi oba vozila završila u jarku uz cestu. Ubrzo su na mjesto događaja stigli policija, Hitna pomoć iz DZ Orašje i vatrogasci. Kamioni marke Mercedes su u vlasništvu tvrtke Top Šped d.o.o. Gradačac i zbog istrage se nalaze u krugu tvrtke u D.Mahali koja će obaviti provjeru njihove tehničke ispravnosti, dok je pmv prevezeno u PS Orašje. Sahrana dvojice mladića će biti obavljena sutra (ponedjeljak) u 14,00 sati na mjesnom groblju u O.Luci, nakon obdukcije njihovih tijela u Županijskoj bolnici u Orašju.

      

spot_img

najnoviji članci

istražiti više