spot_img
25.2 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiNarcise i potpore u šetnji za ozdravljenje u Sarajevu

Narcise i potpore u šetnji za ozdravljenje u Sarajevu

Blizu 100-tinjak članica Udruge žena oboljelih od raka dojke „Narcisa“ ŽP i njihove pratnje  iz Orašja, Domaljevca i Odžaka, sudjelovale su u Sarajevu na jubilarnoj 15. Trci/Šetnji za ozdravljenje. Skupa sa ženama iz 20-tak udruženja  iz svih krajeva BiH, koje su članice mreže „Think pink- Zajedno smo jedno“ šetale su za ozdravljenje i slavile život, a posebnu potporu i ove godine „narcisama“ su dale članice Udruge „Žene Orašja“ koje su organizirale prijevoz iz Orašja za Sarajevo kako bi, rame uz rame, šetale za život sa ženama koje su se suočile s dijagnozom karcinom dojke.

Ove godine je za Trku bilo registrirano  8.000 građana i 858 sponzora timova okupljenih u 215 ekipa. Prikupljeno je rekordnih 115.000 KM, a sva sredstva će se koristiti za podjelu paketića prve pomoći svakoj novo operiranoj ženi u BiH, organizaciju besplatnih mamografskih pregleda za socijalno ugroženu populaciju, psihosocijalnu pomoć oboljelim ženama i edukaciju građana o ovoj bolesti. Za sve žene sa dijagnozom karcinoma dojke, osigurani su i prigodni poklon paketi.

Nela Hasić, regionalna direktorica organizacije „Think pink – Zajedno smo jedno“ i predsjednica „Think pink“ Europe, pozdravljajući okupljene ispred SCC-a, posebno žene u pink majicama, s ponosom je najavila otvorenje prostorija namijenjenih ženama oboljelim od karcinoma dojke, gdje će biti osiguran i smještaj za one koje dolaze u Sarajevo na liječenje iz drugih sredina, a nemaju gdje prenoćiti.  

Predsjednica Narcise Anica Kopić zahvalila je svim članicama, kao i svim ženama koje su bile potpore na ovogodišnjoj šetnji i išle u Sarajevo, a zadovoljstvo što su bile dijelom ovog svjetskog, humanitarnog projekta izrazile su i sve sudionice iz naše županije, posebno one koje su išle kao potpore narcisama, te  su još jednom poručile „Uz nas niste same!“

spot_img

najnoviji članci

istražiti više