spot_img
27.9 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiNa 30. obljetnicu prvog klupskog odlaska u Međugorje, članovi MK Posavac Orašje posjetili...

Na 30. obljetnicu prvog klupskog odlaska u Međugorje, članovi MK Posavac Orašje posjetili ovo Marijansko svetište

Navršila su se tri desetljeća od kada su članovi MK Posavac Orašje prvi puta organizirano, klupski, posjetili Međugorje te su ovaj značajan jubilej obilježili na isti način, posjetom ovom Marijanskom svetištu. Posljednjega vikenda u lipnju, 11 članova MK Posavac Orašje, motociklima je krenulo put Međugorja, a više od 300 kilometara prevezli su s lakoćom, budući su putovali u svetište u kojem su pronašli duhovnu mir i snagu.

 „Dolazak u Međugorje je lijep i čudan osjećaj u duhovnom smislu, postoji neka posebna energija u ovom posebnom mjestu“, istaknuli su bikeri, među kojima je bilo i onih kojima je ovo prvi dolazak u ovo popularno svjetsko hodočasničko mjesto. Svi su došli s  istim ciljem-pomoliti se za svoje prijatelje bikere, iz cijeloga svijeta, za svoju obitelj i familiju.  

U Međugorju su posjetili crkvu sv. Jakova i uspeli se na brdo ukazanja, a tom prilikom uručili su i prigodan dar župniku  knjigu „20 godina Moto kluba Posavac“, u kojoj se i nalazi članak o njihovom prvom organiziranom posjetu Međugorju iz 1994.godine, doznajemo od predsjednika Ivice Filipovića.

Nakon duhovne obnove u ovome svetištu, jedanaestorica motorista Posavca posjetili su i svoje prijatelje bikere u Grudama, gdje su sudjelovali na moto susretima tamošnjeg kluba Riders, a po povratku kući navratili su u Žepče, gdje su ih dočekali prijatelji iz MK United i ukazali im srdačno gostoprimstvo i dobrodošlicu. Uz brojne moto susrete i moto putovanja diljem Europe, odlazak u Međugorje će posebnim slovima biti upisano u godišnjak MK Posavac Orašje.  

spot_img

najnoviji članci

istražiti više