spot_img
27.9 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiMladi ribolovci iz UR Šaran Orašje na pragu osvajanja titule prvaka Premijer...

Mladi ribolovci iz UR Šaran Orašje na pragu osvajanja titule prvaka Premijer lige BiH

Udruga ribolovaca “Šaran” Orašje još jednom se potvrdila kako sjajan domaćin velikih ribolovnih natjecanja, a jezero Ciglana bogatim fondom ribe, što su u svojim izjavama potvrdili svi sudionici. Proteklog je vikenda od petka do nedjelja, udruga Šaran bila domaćin 2. kola Premijer lige BiH u lovu šarana i amura, održanog u organizaciji Sportsko ribolovnog saveza BiH. Nastupilo je 9 ekipa, a tijekom 50 sati natjecanja ulovljeno je čak 3.412 kg ribe, dok je u prvom kolu održanom na Ramskom jezeru, ulovljeno svega 33 kg.

Prvo mjesto uvjerljivo je osvojila domaća ekipa UR Šaran Orašje i tako ponovila uspjeh iz prvog kola i stekla velike izglede za osvajanje titule prvaka. Prvoplasirana ekipa sastavljena od mladih ribolovaca iz Orašja imala je izvanredan ulov od 933 kg, dok je drugoplasirana ekipi Kiseljak-2 ulovila 631 kg, a Ramske vode 521 kg, dovoljno za treću poziciju. Uz tri navedene nastupili su još ekipe V.Kladuša, Grude, Busovača, Međugorje-Čitluk, Mostar i ekipa Kiseljak-1.  

UR Šaran Orašje nastupila je u sastavu Zvonimir Kopić, Mladen Jurić i Anto Živković koji su istaknuli kako su bili spremni na sve izazove, bez obzira koju poziciju izvukli. –„Najbolji ulov smo imali u petak od 19 sati kad smo upecali čak 35 riba i do sedam ujutro napravili razliku od 200 kg u odnosu na prvog pratioca koju smo sačuvali i do kraja uvećali. Jurimo plasman u reprezentaciju BiH i uvjereni smo kako ćemo i naredna dva kola dobro pecati, što će biti dovoljno za jedno od prva tri mjesta koja vode u sastav reprezentacije za svjetsko prvenstvo koje se iduće godine održava u Hrvatskoj. Nastojat ćemo u najboljem svjetlu predstaviti BiH i svoju udrugu“, poručio je kapetan ekipe Zvonimir Kopić.

Jako puno posla imali su vrhovni sudac Mario Živković i komesar lige Osman Hodžić koji ističe kako je riba dobro radila, stoga je veliko zadovoljstvo ukupnim ulovom od blizu tri pol tone ribe. –„Zbog visokih temperatura riba se spustila na dno jezera, što su ribolovci dobro procijenili i na koncu ulovili oko 450 komada ribe, prosječne težine oko 7,5 kg, a zadnji dan je ulovljen amur od 17,7 kg. Iskreno, poznavajući ekipe očekivao sam ulov od oko četiri tone Mlada ekipa iz Orašja je potvrdila ulogu favorita i zaslužuju sve čestitke“, kazao je Hadžić, te izrazio zahvalnost domaćinima za doček sudionika i besprijekornu organizaciju staze, a pohvalio sudionike za korektno ponašanje.

Hodžić navodi kako su preostala još dva kola, koja će zbog najavljenih ljetnih vrućina, biti prebačena na kraj rujna i početak mjeseca listopada. –„Zadnje kolo će biti održano na reviru Oštra Luka, a za treće još nismo odredili lokaciju. To bi ujedno bila i priprema za nastup reprezentacije BiH u rujnu na svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj. Prošle godine smo ostvarili dobar uspjeh na svjetskom prvenstvu u Francuskoj, a za natjecanje u Hrvatskoj podižemo ljestvicu i vjerujem da imamo kvalitetu da se nađemo među Top 10 ekipa u svijetu“, s optimizmom je poručio Osman Hodžić, tajnik Sportsko ribolovnog saveza BiH. 

     

spot_img

najnoviji članci

istražiti više