spot_img
35.7 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiMuslimani slave Ramazanski Bajram, čestitku uputio oraški imam hafiz Redžo ef Sivić

Muslimani slave Ramazanski Bajram, čestitku uputio oraški imam hafiz Redžo ef Sivić

Muslimani širom svijeta danas obilježavaju jedan od najvažnijih i najvećih islamskih blagdana – Ramazanski bajram, koji je radosno dočekan nakon završetka posta u mjesecu Ramazanu koji je započeo 22. ožujka 2023. godine. U Oraškoj džamiji Azizija, kao i u svim džamijama širom Bosne i Hercegovine klanjan je bajram-namaz.

Čestitku tim povodom uputio je oraški imam hafiz Redžo ef Sivić

„Radujemo se da smo dočekali još jedan Ramazanski Bajram. Naša srca ustreptalo kucaju iščekujući višestruku bajramsku radost. Radosni smo zbog nagrade koju očekujemo za naš ramazanski post. Radosni smo što smo se osvjedočili pred sobom i drugima da se ljudskim strastima možemo uspješno vladati. Radosni smo što iz Ramazana izlazimo s više samopouzdanja i nade, s više optimizma i duhovne snage. Bajramski dani koji su pred nama došli su nam kao nagrada za sve ono što smo, u ovih proteklih 30-ak ramazanskih dana, vrijedno i predano radili kako bi zaradili spas i vječnu sreću i na ovom i na budućem svijetu. Bajramima smo se uvijek posebno radovali i za njih posebno pripremali, u njima smo bajramsku radost nesebično dijelili s drugima. Neka tako bude i ovoga Bajrama.

Neka nam ovi bajramski dani unesu radost i veselje u naše živote, naše domove, naše međuljudske odnose, provedimo ih u zdravlju, hairu i bereketu zajedno sa svojim obiteljima, prijateljima i komšijama i svim ljudima dobre volje. Uz iskrenu želju da bajramska radost obasja sve naše kuće i avlije, uz molbu dragom Bogu da ih provedete u zdravlju, dobrom raspoloženju i obiteljskoj sreći. U tom smislu u svoje osobno i u ime Medžlisa Islamske zajednice Orašje svim Muslimanima i Muslimankama, a posebno Muslimanima našega Orašja, želim čestitati Mubarek bajramske dane tradicionalnom čestitkom „Bajram šerif mubarek oslun“.

Drugog dana Bajrama, u subotu 22.04.2023.g., Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini će obilježiti Dan šehida.

spot_img

najnoviji članci

istražiti više